Τροχοί & TIR

Κρίμα το Scania που κατασχέθηκε  

Στην πένα είχε τον τράκτορά του, μάρκας Scania με καινούργιο θάλαμο που κατασχέθηκε το περασμένο Σάββατο στην Ηγουμενίτσα. Λόγος γίνεται για τον 64χρονο αλλοδαπό οδηγό του συρμού ο οποίος συνελήφθη
Δευτέρα 07/03/2022 - 10:37
Κοινοποίηση στα Social Media
scania ηγουμενίτσα

Στην πένα είχε τον τράκτορά του, μάρκας Scania με καινούργιο θάλαμο που κατασχέθηκε το περασμένο Σάββατο στην Ηγουμενίτσα.

Λόγος γίνεται για τον 64χρονο αλλοδαπό οδηγό του συρμού ο οποίος συνελήφθη μέσα στο λιμάνι, πριν προλάβει να φύγει για Ιταλία με φορτίο (στα χαρτιά) παλέτες με γιαούρτια προς εξαγωγή

Το Λιμενικό σε συνεργασία με τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.), του Γραφείου Ασφαλείας, αλλά και των στελεχών της Κινητής Μονάδας Ανίχνευσης Ακτίνων Χ που διαθέτει το X RAY van, προχώρησαν σε έρευνα του θαλάμου και του τράκτορα έχοντας προηγουμένως αναλύσει και αξιοποιήσει μια σειρά σχετικών πληροφοριών. 

Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν να αποκαλυφθούν χιλιάδες κούτες τσιγάρων σε παλέτες, εξωτερικά των οποίων υπήρχαν για προκάλυψη άλλες παλέτες με γιαούρτια σε συσκευασίες του ενός κιλού, όπως φαίνονται στις φωτό.  

Οι παλέτες με τα λαθραία, περιείχαν 7.198.000 τσιγάρα και οι διαφυγόντες δασμοί ξεπερνούσαν  το 1.5 εκ ευρώ. Ο οδηγός συνελήφθη για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και κατασχέθηκε ο συρμός, τράκτορας και επικαθήμενος θάλαμος, το φορτίο των τσιγάρων, όλη η ποσότητα των  γιαουρτιών και ακόμη: Τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην καμπίνα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

 Όπως έγινε γνωστό τα τσιγάρα επρόκειτο να διατεθούν στα παράνομα δίκτυα πώλησης λαθραίων της Δυτικής Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου.

   

 

PreviousNext