Τροχοί & TIR

Κτίζεται Parking με θέσεις για αυτόνομα φορτηγά

Το πρώτο μεγάλο Parking φορτηγών, το οποίο θα περιλαμβάνει και θέσεις για να παρκάρουν βαρέα αυτόνομα (χωρίς οδηγό) φορτηγά ετοιμάζεται στην Ουγγαρία. Το Parking, αποκλειστικά για βαρέα οχήματα θα
Πέμπτη 08/12/2022 - 10:08
Κοινοποίηση στα Social Media
Η πόλη Tatabanya στον αυτοκινητόδρομο Ε75 όπου θα κτιστεί το parking φορτηγών
Η πόλη Tatabanya στον αυτοκινητόδρομο Ε75 όπου θα κτιστεί το parking φορτηγών

Το πρώτο μεγάλο Parking φορτηγών, το οποίο θα περιλαμβάνει και θέσεις για να παρκάρουν βαρέα αυτόνομα (χωρίς οδηγό) φορτηγά ετοιμάζεται στην Ουγγαρία.



Το Parking, αποκλειστικά για βαρέα οχήματα θα κτιστεί στην πόλη Tatabanya πάνω στον κυριότερο οδικό άξονα της χώρας, τον γνωστό μας αυτοκινητόδρομο Ε75 τον οποίο μάλιστα διασχίζουν καθημερινά πολλά ελληνικά φορτηγά διεθνών μεταφορών.

Με βάση το σχέδιο χρηματοδότησης του έργου, το parking θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο για τις διανυκτερεύσεις των οδηγών, παρκίζες για 150 συρμούς φορτηγών και ειδικές θέσεις parking για αυτόνομα φορτηγά, όπου θα λειτουργεί σύστημα συνδεσιμότητας με τα κατευθυντήρια συστήματα των αυτόνομων φορτηγών.

Επιπλέον, το parking θα διαθέτει φορτιστές υψηλής και χαμηλής ισχύος ρεύματος για φορτίσεις ηλεκτρικών φορτηγών καθώς και δεξαμενές εφοδιασμού φορτηγών που κινούνται με υδρογόνο.

Η επένδυση αγγίζει τα τρία δισ. ουγγρικά φιορίνια (HUF) περίπου 7,28 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται άμεσα κατά 50% από την Ε.Ε. Το έργο θα προχωρήσει σε δύο φάσεις με την πρώτη να ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2024.





 

PreviousNext