Τροχοί & TIR

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ΑΘΕ και Ιόνια Οδό

Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία.
Παρασκευή 20/09/2024 - 17:01
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ με στόχο την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 07:30 έως και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 19:30 θα ισχύσουν από το 229,5ο χλμ. έως και το 233,45ο χλμ. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Α’ φάση: Αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα.

Β’ φάση: Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Α’ φάσης, στο ίδιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου θα ισχύσει αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα.

Σημειώνεται ότι, λόγω του ότι στο παραπάνω τμήμα περιλαμβάνεται ο Ανισόπεδος Κόμβος (Α/Κ) Στυλίδας, η κυκλοφοριακή ρύθμιση θα υλοποιηθεί στην έξοδο και στην είσοδο του κόμβου, προκειμένου να μην αποκλειστεί και να παραμείνει σε χρήση.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι μακράς διάρκειας και θα έχουν ισχύ καθ’ όλο το 24ώρο.

Επίσης, από τη Δευτέρα  23 Σεπτεμβρίου στις 07:00 έως και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 19:00, καθ’ όλο το 24ωρο, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην κάθετη οδό του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Αγγελοκάστρου (Επαρχιακή Οδός Αγγελοκάστρου – Κεφαλόβρυσου).

Ειδικότερα και προκειμένου να μη διαταραχτεί η λειτουργία του Α/Κ, η κυκλοφορία στην κάθετη οδό μεταξύ των δύο πλατειών (roundabout), θα διεξάγεται εναλλάξ με τη μία λωρίδα κυκλοφορίας να βρίσκεται σε αποκλεισμό, έχοντας την κατάλληλη σήμανση.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οδηγών η άνω περιοχή επέμβασης θα είναι χωρισμένη σε τέσσερα μικρά τμήματα και κατά συνέπεια οι εργασίες θα ολοκληρωθούν αντίστοιχα σε τέσσερις φάσεις.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών, η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο

Previous