Τροχοί & TIR

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γέφυρα Λουδία

Τι ισχύει για τα οχήματα άνω των 10 τόνων.
Τρίτη 18/08/2026 - 15:54
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Λόγω εργασιών ελέγχου της στατικής επάρκειας και ενίσχυσης της γέφυρας Λουδία αποφασίστηκε ο αποκλεισμός της λωρίδας στο δυτικό τμήμα της γέφυρας, που βρίσκεται στην Χ/Θ 6,5 της Επαρχιακής οδού Γιαννιτσών-Σταυρού, σε όλο το μήκος της 49,20μ. σταθερού πλάτους 4,15μ., με το απομένον ενεργό ρεύμα κυκλοφορίας στα 3,5μ. περίπου, ικανό, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη του Δήμου Πέλλας, να φέρει μια μόνο λωρίδα κυκλοφορίας. 

Η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται και στις δύο (2) κατευθύνσεις με τη χρήση φωτεινού σηματοδότη ως ορίζεται και στη σχετική μελέτη του Δήμου Πέλλας. 

Επιπλέον, διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 10 τόνων και ταυτόχρονα απόσταση μεταξύ των διερχόμενων οχημάτων άνω των 50 μέτρων, για λόγους ασφαλείας των διερχόμενων οχημάτων από την ανωτέρω γέφυρα, η οποία κρίθηκε ότι βρίσκεται σε «κατάσταση Αστοχίας».

Οι προαναφερόμενες κυκλοφορικές ρυθμίσεις θα ισχύουν για την εκτέλεση εργασιών από 09:00 ώρα της Τετάρτης 19-08-2026 έως και την 09:00 ώρα της Παρασκευής 21-08-2026.

Προτεινόμενες παρακάμψεις

Για την κυκλοφορία των οχημάτων άνω των 10 τόνων προτείνεται η διαδρομή μέσω: 

α) της Επ. Οδού Γιαννιτσών Σταυρού - ΤΚ Κρύας Βρύσης και έξοδο στην ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας ή μέσω Βέροιας και 

β) μέσω Αλεξάνδρειας - ΤΚ Μικρού, είσοδο στην παράκαμψη Παραλίμνης - Χαλκηδόνας της ΕΟ2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας Μοναστηρίου (αφορά οχήματα άνω των 10 τόνων και μέχρι τους 20 τόνους) ή μέσω Εγνατίας οδού.

Previous