Τροχοί & TIR

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών – Κορίνθου

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής αποφασίστηκαν οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, περιοχής Δήμου Μεγαρέων, κατά το χρονι
Τετάρτη 15/11/2023 - 18:02
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής αποφασίστηκαν οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, περιοχής Δήμου Μεγαρέων, κατά το χρονικό διάστημα από 23.11.2023 έως 21.12.2023, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, για λόγους επαύξησης της προστασίας της διεξαγόμενης κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο.

Τμήμα 1 – Πριν από τη σήραγγα «Σκίρων» (από τη χ.θ. 48+800 έως τη χ.θ. 48+300)

Μετατόπιση των τριών (3) λωρίδων κυκλοφορίας της κατεύθυνσης κυκλοφορίας προς Αθήνα του αυτοκινητόδρομου προς το νότο (προς τη δεξιά οριογραμμή) με μείωση του πλάτους των λωρίδων κυκλοφορίας και κατάργηση της Λ.Ε.Α., έτσι ώστε η διατιθέμενη στην κυκλοφορία διατομή του αυτοκινητόδρομου να αποτελείται από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,50 μ., την αριστερή και τη μεσαία λωρίδα πλάτους 3,25 μ., και από Λ.Ε.Α. μικρού πλάτους, από 1,70 μ. έως 1,80, μ., η οποία θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα οχήματα Έκτακτης Ανάγκης με τοποθέτηση σχετικής ειδικής σήμανσης. Στην αριστερή οριογραμμή της ανωτέρω διατομής, θα τοποθετηθεί διάταξη προσωρινών φορητών στηθαίων ασφαλείας. Το όριο ταχύτητας στην περιοχή της κυκλοφοριακής ρύθμισης θα είναι μειωμένο στα 90 χλμ./ώρα. 

Τμήμα 2 — Μετά από τη σήραγγα «Θησέας» (από τη χ.θ. 46+550 έως τη χ.θ. 46+250)

Μετατόπιση των τριών (3) λωρίδων κυκλοφορίας της κατεύθυνσης κυκλοφορίας προς Αθήνα του αυτοκινητόδρομου προς το νότο (προς την δεξιά οριογραμμή), με μείωση του πλάτους των λωρίδων κυκλοφορίας και της Λ.Ε.Α., έτσι ώστε η διατιθέμενη στην κυκλοφορία διατομή του αυτοκινητόδρομου να αποτελείται από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,50 μ., την αριστερή και τη μεσαία λωρίδα πλάτους 3,25 μ., και από Λ.Ε.Α. πλάτους 2,50 μ. Στην αριστερή οριογραμμή της ανωτέρω διατομής, θα τοποθετηθεί διάταξη προσωρινών φορητών στηθαίων ασφαλείας. Το όριο ταχύτητας στην περιοχή της κυκλοφοριακής ρύθμισης θα είναι μειωμένο στα 90 χλμ./ώρα.

PreviousNext