Τροχοί & TIR

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

Αποσκοπώντας στην ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας λόγω της εξέλιξης του φαινομένου της διεύρυνσης των ρωγμών σ
Πέμπτη 13/04/2023 - 13:23
Κοινοποίηση στα Social Media

Αποσκοπώντας στην ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας λόγω της εξέλιξης του φαινομένου της διεύρυνσης των ρωγμών στη Υψηλή Γέφυρα Σερβίων (χιλιομετρική θέση 18+900 έως 20+300) η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης αποφάσισε τα εξής:

- Την απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδος οχήματος στην Ε.Ο. Κοζάνης - Λάρισας από τη χιλιομετρική θέση 18+900 έως την 20+300 (Υψηλή Γέφυρα Σερβίων).

-Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ακολουθώντας ένα εκ των τεσσάρων κάτωθι ενδεικτικώς αναφερόμενων δρομολογίων: 

α) Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ., για Κοζάνη μέσω του αυτοκινητοδρόμου (Ε92) για Τρίκαλα-Καλαμπάκα, Εθνική Οδός Τρικάλων – Γρεβενών, Εγνατία Οδό προς Κοζάνη και αντιστρόφως. 

β) Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ., για Κοζάνη μέσω της ΕΟ Λάρισας – Κοζάνης, Ελασσόνας, Δεσκάτης, Γρεβενών, Εγνατίας Οδού για Κοζάνη και αντιστρόφως. 

γ) Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ., για Κοζάνη μέσω ΠΑΘΕ, (Αθήνα - Θεσσαλονίκη) και από κόμβο με Εγνατία Οδό (Ανισόπεδο Κόμβο Κλειδίου) προς Βέροια και Κοζάνη και αντιστρόφως. 

δ) Τα επιβατηγά αυτοκίνητα, τα λεωφορεία, καθώς και τα φορτηγά οχήματα με μέγιστο ύψος τεσσάρων (4) μέτρων και μεικτό βάρος μικρότερο των 3,5 τόνων, από το 30ο χλμ της Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας (διασταύρωση Αυλών)-Αυλές-Γούλες-Ρύμνιο και αντιστρόφως. Από το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων με μεικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων εξαιρούνται αυτά που κινούνται προς εξυπηρέτηση των μονίμων κατοίκων και των επαγγελματιών/αγροτών που δραστηριοποιούνται στις τοπικές κοινότητες Αυλών, Γούλων και Ρυμνίου. 

ε) Τα επιβατηγά αυτοκίνητα, τα λεωφορεία, καθώς και τα φορτηγά οχήματα με μεικτό βάρος μεγαλύτερο των 3,5 τόνων, από Αθήνα, Λάρισα για Κοζάνη από το 39ο χλμ. της Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας (διασταύρωση Τριγωνικού)-Ρύμνιο-Γέφυρα Ρυμνίου. 

στ) Οι οδηγοί όλων των οχημάτων που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Κοζάνης-Ρυμνίου και αντιστρόφως, δύναται να επιλέγουν τις κάτωθι διαδρομές: 

- Επαρχιακή Οδός Ρυμνίου–Αιανής, Αιανή-Δημοτική Οδός Αγίου Αθανασίου, Δημοτική Οδός Αιανού, Επαρχ. Οδός Κοζάνης-Αιανής-Κυκλικός Κόμβος εισόδου πόλεως Κοζάνης- Βατερό- Ενωτική Οδός ή Εγνατία Οδός και αντιστρόφως. 

- Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο ΡύμνιοΚαισαρειά- Διασταύρωση Καρυδίτσας και αντιστρόφως. 

- Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο Ρύμνιο-Καισαρειά-Επαρχιακή Οδό Σπάρτου-Διασταύρωσης Βαθυλάκκου (13ο χλμ. Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας) και αντιστρόφως.

PreviousNext