Τροχοί & TIR

Κυριαρχία των Kamaz στο Ντακάρ 2013 - Iveco, Tatra οι Άτυχοι

Ένα ακόμη Ράλι Ντακάρ ολοκληρώθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2013. Έπειτα από 14 ημέρες (5-20 Ιανουαρίου) αγώνα στις φοβερές ειδικές διαδρομές στα εδάφη της Νότιας Αμερικής τη σημαία του τερματισμού -στην
από Βασίλης Δαραμούσκας | Τετάρτη 23/01/2013 - 18:04
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα ακόμη Ράλι Ντακάρ ολοκληρώθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2013. Έπειτα από 14 ημέρες (5-20 Ιανουαρίου) αγώνα στις φοβερές ειδικές διαδρομές στα εδάφη της Νότιας Αμερικής τη σημαία του τερματισμού -στην 34η εκδοχή του θεσμού- αντίκρυσαν 299 από τους 449 συμμετέχοντες σε όλες τις κατηγορίες: αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, quads και φορτηγά. Ήταν η 5η φορά που ο αγώνας των 8.000 χιλιομέτρων φιλοξενήθηκε στην αμερικανική ήπειρο από το 2009 όταν και εγκατέλειψε οριστικά την Αφρική. Εκκινώντας από τη Λίμα στο Περού, τα πληρώματα διέσχισαν την Αργεντινή για να τερματίσουν στη Χιλή.

Στα φορτηγά, μετά από ένα χρόνο απουσίας, οι Ρώσοι με τα Kamaz επανήλθαν στις γνώριμες σε αυτούς, θέσεις του πόντιουμ, επιτυγχάνοντας το απόλυτο 1-2-3. Ο περσινός θριαμβευτής Γκέραρντ ντε Ρόι με το Iveco μετά από σειρά προβλημάτων τερμάτισε στην τέταρτη θέση με τα δύο Tatra των Κόλομι και Λοπρέ να καταλαμβάνουν την 5η και 6η θέση αντίστοιχα. Αυτές οι τρεις ομάδες επιδόθηκαν σε έναν ανελέητο μεταξύ τους συναγωνισμό έχοντας με διαφορά και τη μεγαλύτερη υποστήριξη σε σέρβις και ανθρώπινο δυναμικό αφού οι συμμετοχές τους είχαν «φουλ» εργοστασιακή υποστήριξη. Πλήρες ρεπορτάζ, τελική κατάταξη, ανάλυση, μοναδικά στιγμιότυπα και παραλειπόμενα στο επόμενο Truck No1.

PreviousNext