Τροχοί & TIR

Πέντε τόνοι το κάθε ζωντανό

Ασυνήθιστη και αυτή η μεταφορά εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της. Πρόκειται όπως αντιλαμβάνεστε για μεταφορά ελεφάντων ενός σε κάθε ταξίδι. Εδώ χρησιμοποιείται νταλίκα «τζούμπο», πολύ χαμηλή, που δέχεται εικοσάρι κοντέινερ διασκευασμένο για να έχει το πρόσθετο ύψος ανάλογο με το «μπόι» του ελέφαντα, το βάρος του οποίου ξεπερνά τους 5 τόνους. Αλλά και το εσωτερικό πλάτος του κοντέινερ περιορίστηκε περίπου στα μέτρα του ελέφαντα, ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια …μετατόπισης του φορτίου. Η δεύτερη ιδιαιτερότητα βρίσκεται στο γεγονός ότι ο ελέφαντας δεν… αναγνωρίζει τον οδηγό της νταλίκας, ούτε τρέφει φιλικά προς αυτόν αισθήματα. ΄Ετσι τη φόρτωση ανέλαβε και επιμελήθηκε ο εκπαιδευτής του ζώου, ενώ ο οδηγός παρέμενε κρυμμένος στη καμπίνα του.
Πέμπτη 24/01/2013 - 11:20
Κοινοποίηση στα Social Media

Ασυνήθιστη και αυτή η μεταφορά εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της. Πρόκειται όπως αντιλαμβάνεστε για μεταφορά ελεφάντων ενός σε κάθε ταξίδι. Εδώ χρησιμοποιείται νταλίκα «τζούμπο», πολύ χαμηλή, που δέχεται εικοσάρι κοντέινερ διασκευασμένο για να έχει το πρόσθετο ύψος ανάλογο με το «μπόι» του ελέφαντα, το βάρος του οποίου ξεπερνά τους 5 τόνους. Αλλά και το εσωτερικό πλάτος του κοντέινερ περιορίστηκε περίπου στα μέτρα του ελέφαντα, ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια …μετατόπισης του φορτίου.

Η δεύτερη ιδιαιτερότητα βρίσκεται στο γεγονός ότι ο ελέφαντας δεν… αναγνωρίζει τον οδηγό της νταλίκας, ούτε τρέφει φιλικά προς αυτόν αισθήματα. ΄Ετσι τη φόρτωση ανέλαβε και επιμελήθηκε ο εκπαιδευτής του ζώου, ενώ ο οδηγός παρέμενε κρυμμένος στη καμπίνα του.

PreviousNext