Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου τριαξονικού τράκτορα KAMAZ-65209, ο οποίος είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στην έκθεση Comtrans της Μόσχας.

Πρόκειται για ένα 6x2 όχημα (ο πίσω άξονας είναι «τεμπέλης») που εντάσσεται στη νέα γενιά μοντέλων της ρώσικης εταιρείας, η παραγωγή των οποίων ξεκίνησε το 2013-2014. Το KAMAZ-65209 διαδέχεται στην αγορά το παλαιότερο KAMAZ-65206, στου οποίου τη μακριά πλατφόρμα εξακολουθεί να στηρίζεται. Διαθέτει την υπερυψωμένη καμπίνα της ναυαρχίδας KAMAZ-5490, αλλά και τον άξονα ανύψωσης του μοντέλου 65208.

Στο μεταξύ, το ολοκαίνουργιο εργοστάσιο κατασκευής πλαισίων καμπίνας για τα φορτηγά K5 KAMAZ, ετοιμάζεται να δεχθεί τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του. Η εν λόγω μονάδα βρίσκεται στο Ναμπερέζνι Τσέλνι και η κατασκευή της ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2017. Η ρώσικη εταιρεία συνεργάζεται στο εγχείρημα με την τοπική κοινοπραξία «Daimler KAMAZ RUS Joint Venture». Τα πρώτα δοκιμαστικά πλαίσια καμπίνας σχεδιάζεται να κατασκευαστούν τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, με τη μαζική παραγωγή των φορτηγών K5 KAMAZ με τις νέες καμπίνες, να έχει δρομολογηθεί για το 2019.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η KAMAZ θα εξοπλίζει τα οχήματά της από το 2019, με τα δικής της παραγωγής αλουμινένια ντεπόζιτα καυσίμου και για αυτό το λόγο η KAMAZ έχει ήδη συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία KUKA, η οποία εξειδικεύεται στις γραμμές παραγωγής των αλουμινένιων ντεπόζιτων καυσίμου.