Τροχοί & TIR

Λειτουργικό και χρήσιμο το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής

Στην αξιοποίηση του Κέντρου Διαχείρισης της Κυκλοφορίας ως εργαλείου προάσπισης της οδικής ασφάλειας, της μείωσης της ταλαιπωρίας των πολιτών και βελτίωσης της λειτουργικότητας του οδικού δικτύου αρ
Τρίτη 13/12/2022 - 12:03
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην αξιοποίηση του Κέντρου Διαχείρισης της Κυκλοφορίας ως εργαλείου προάσπισης της οδικής ασφάλειας, της μείωσης της ταλαιπωρίας των πολιτών και βελτίωσης της λειτουργικότητας του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση των τριών ετών λειτουργίας του Κέντρου.

Ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του επισήμανε ότι το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Μάλιστα τόνισε ότι σύγχρονα έργα υποδομών και εξυπηρέτησης στις μετακινήσεις των πολιτών, όπως το Μετρό μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κυκλοφοριακό φόρτο.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερε τον Πειραιά όπου η κίνηση έχει μειωθεί σε κεντρικές αρτηρίες έως και 25%. «Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη στατιστική επεξεργασία των δεδομένων μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών και στην ενίσχυση της ασφάλειας. Αυτό φάνηκε άλλωστε και σε κεντρικά σημεία του Πειραιά αμέσως μόλις δόθηκαν προς χρήση οι σταθμοί του Μετρό. Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, το Υπουργείο υποδομών και Μεταφορών, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία και τους Δήμους, θα αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για την ομαλή και ασφαλή διαχείριση της κυκλοφορίας», τόνισε και πρόσθεσε πως για τη διοίκηση της Περιφέρειας η οδική ασφάλεια είναι προτεραιότητα.

PreviousNext