Τροχοί & TIR

Λιγότερα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη λόγω έλλειψης οδηγών

Σοβαρό πρόβλημα στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης προκαλεί η έλλειψη οδηγών που σταθερά τους τελευταίους μήνες διαταράσσει τη λειτουργία του ΟΑΣΘ. Οι ενεργοί οδηγοί είναι περίπου 820 και μά
Τρίτη 29/08/2023 - 16:54
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: ΟΑΣΘ
Φωτό: ΟΑΣΘ

Σοβαρό πρόβλημα στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης προκαλεί η έλλειψη οδηγών που σταθερά τους τελευταίους μήνες διαταράσσει τη λειτουργία του ΟΑΣΘ. Οι ενεργοί οδηγοί είναι περίπου 820 και μάλιστα με τάσεις μείωσης, ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 1.250, για να βγαίνουν κανονικά οι χειμερινές βάρδιες, αναφέρει σχετικά το voria.gr.

Λίγες μέρες προτού μπει ο Σεπτέμβριος και επανέλθει ο ΟΑΣΘ στο χειμερινό ωράριο, ακόμα δεν φαίνεται λύση στον ορίζονται για το πρόβλημα που έχει αναγνωρίσει εδώ και αρκετούς μήνες και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Έτσι, την περίοδο της ΔΕΘ, διάστημα κατά το οποίο ανοίγουν τα σχολεία και επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη οι φοιτητές, αναμένεται να κυκλοφορούν στην πόλη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εργαζομένων, 260 – 270 λεωφορεία, αριθμός λίγο μικρότερος σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο, προτού δηλαδή εφαρμοστεί το θερινό πρόγραμμα, και σαφώς ανεπαρκής σε σχέση με τα 368 οχήματα που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών.

PreviousNext