Τροχοί & TIR

Λιμενάρχης Άνδρου: Μέτρα προστασίας κατά τη μεταφορά ζώντων ζώων

Στην ανάγκη τήρησης των κανονισμών που ισχύουν στις μεταφορές ζώντων ζώων και στην προστασία τους λόγω καλοκαιριού και υψηλών θερμοκρασιών αποβλέπει σχετική απόφαση του Λιμενάρχη Άνδρου που ορίζει τ
Δευτέρα 19/06/2023 - 12:53
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Στην ανάγκη τήρησης των κανονισμών που ισχύουν στις μεταφορές ζώντων ζώων και στην προστασία τους λόγω καλοκαιριού και υψηλών θερμοκρασιών αποβλέπει σχετική απόφαση του Λιμενάρχη Άνδρου που ορίζει τα παρακάτω:

«Έχοντας υπόψη την εγκύκλιο και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, Διεύθυνσης Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, τις συνθήκες μεταφοράς ζώων στα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία εν μέσω ακραίων υψηλών θερμοκρασιών τη θερινή περίοδο και την ανάγκη διασφάλισης της τήρησης της δημοσίας τάξεως και υγείας του λιμένα Γαυρίου Άνδρου, αποφασίζουμε:

1. Την απαγόρευση μεταφοράς ζώντων ζώων με φορτηγά οχήματα, που πρόκειται να φορτωθούν σε επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία για τις ημέρες του έτους και σε ώρες που επικρατεί υψηλό θερμικό φορτίο, όπως αυτό κάθε φορά προσδιορίζεται από τη Διεύθυνση Προστασίας Ζώων Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

2. Την απαγόρευση προσέγγισης και παραμονής των φορτηγών οχημάτων στον λιμένα Γαυρίου, όταν αυτά μεταφέρουν ζώντα ζώα από τον λιμένα Γαυρίου Άνδρου, προς οποιοδήποτε άλλο λιμένα, για χρόνο περισσότερο από 30 λεπτά πριν τον προγραμματισμένο απόπλου του πλοίου. Για όσο χρόνο θα παραμένει στο λιμάνι, θα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια αναμονής του φορτηγού οχήματος, υπό σκιά.

3. Ο οδηγός του φορτηγού οχήματος, εφόσον θα έχει ήδη εξασφαλίσει τη φόρτωσή του επί συγκεκριμένου δρομολογίου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου με τον εφοδιασμό του με αντίστοιχο εισιτήριο, θα προσκομίζει εγκαίρως στο Α’ Λ/Τ Γαυρίου την έγκριση μετακίνησης των ζώντων ζώων από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Επαρχείου Άνδρου και θα φέρει πάντοτε μαζί του και θα επιδεικνύει τα υγειονομικά έγγραφα αυτών.

4. Οι παραβάτες της παρούσας απόφασης, ανεξάρτητα από τυχόν συντρέχουσες αστικές και ποινικές ευθύνες κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του ν.δ. 187/1973 (Α’ 261), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

PreviousNext