Τροχοί & TIR

Νέα αναβολή στη δίκη των μελών του Δ.Σ. της Ο.Φ.Α.Ε.

Για τις 6 Μαρτίου 2024 ανεβλήθη η δίκη των μελών του Δ.Σ. της Ο.Φ.Α.Ε, η οποία επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα 19/6/23 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Την αναβολή ζήτησε ο εισαγγε
Δευτέρα 19/06/2023 - 14:13
Κοινοποίηση στα Social Media

Για τις 6 Μαρτίου 2024 ανεβλήθη η δίκη των μελών του Δ.Σ. της Ο.Φ.Α.Ε, η οποία επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα 19/6/23 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Την αναβολή ζήτησε ο εισαγγελέας προκειμένου να παρίσταται και αρμόδιος εκπρόσωπος του δημοσίου για να στηρίξει την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος -υπεξαίρεση που σύμφωνα με το κατηγορητήριο συντελέστηκε την περίοδο 2008-2013 και αφορούσε τις εγγυήσεις και τη διαχείριση των δελτίων TIR.

Στο ξεκίνημα της σημερινής διαδικασίας, ο δικηγόρος των κατηγορούμενων υπέβαλε ένσταση ζητώντας να μην παρίσταται ως πολιτική αγωγή η προσωρινή διοίκηση της Ο.Φ.Α.Ε. υπό τον κ. Πασπάτη, αλλά το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό.

Σημειώνεται ότι η προσωρινή διοίκηση παρίστατο σήμερα, προκειμένου να στηρίξει την κατηγορία της απιστίας, όμως ο εισαγγελέας έκρινε ότι θα πρέπει να παρίσταται και εκπρόσωπος του δημοσίου για να στηρίξει την κατηγορία της υπεξαίρεσης. Η πρότασή του έγινε δεκτή και η δίκη αναβλήθηκε όπως αναφέρθηκε για τις 6 Μαρτίου του 2024.

PreviousNext