Τροχοί & TIR

Με αλυσίδες τώρα στην Πιερία

Από το μεσημέρι σήμερα, ώρα 12:30, όλα τα οχήματα που κινούνται στο ημιορεινό και ορεινό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πιερίας θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιο
Τρίτη 09/01/2024 - 15:10
Κοινοποίηση στα Social Media
αλυσίδες χιονιού

Από το μεσημέρι σήμερα, ώρα 12:30, όλα τα οχήματα που κινούνται στο ημιορεινό και ορεινό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πιερίας θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όπως είναι τα οχήματα τα οποία φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), εκείνα που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου.

Η παραπάνω υποχρέωση διαρκεί μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Στη σχετική ανακοίνωση της Δ/νσης Αστυνομίας Πιερίας ορίζεται, επίσης, ότι οι οδηγοί πρέπει να φροντίζουν για τον εφοδιασμό των οχημάτων που οδηγούν με κατάλληλα αντιολισθητικά εφόσον το όχημα κυκλοφορεί στις αναφερόμενες περιοχές και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών που βρίσκονται στα οχήματά τους, για να είναι εξασφαλισμένη η ορθή χρήση τους και η εκπλήρωση της διασφάλισης της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας των αυτοκίνητων οχημάτων σε χιονισμένο ή παγωμένο οδικό δίκτυο.

PreviousNext