Τροχοί & TIR

Με αντιολισθητικές για όλα τα οχήματα η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο του Ν. Καστοριάς

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο εξαιτίας εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση – παγετός) αποφάσισε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς. Συγκεκριμένα: 1. Yποχρεωτικός ε
Παρασκευή 15/12/2023 - 09:37
Κοινοποίηση στα Social Media
αλυσίδες χιονιού

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο εξαιτίας εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση – παγετός) αποφάσισε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς. Συγκεκριμένα:

1. Yποχρεωτικός εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα δεν φέρουν ειδικά ελαστικά, από ώρα 06:00΄ σήμερα, Παρασκευή 15/12/2023 και μέχρι νεοτέρας, για το σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Καστοριάς. 

α. Ως «αντιολισθητικά» νοούνται οι αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα. 

β. Ως ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα) νοούνται τα ελαστικά για χρήση σε συνθήκες χιονόπτωσης δηλαδή εκείνα που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου και χαρακτηριστικό M+S.

γ. Ο έλεγχος ύπαρξης κατάλληλων αντιολισθητικών μέσων διενεργείται με οπτικό έλεγχο από τις ελεγκτικές Αρχές. 

2. Η τοποθέτηση των αντιολισθητικών μέσων πραγματοποιείται σε κατάλληλο και ασφαλές σημείο του οδικού δικτύου που δεν δημιουργεί εμπόδια στην οδική κυκλοφορία, λαμβανομένων από τους οδηγούς όλων των απαραίτητων μέτρων σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. (π.χ. προειδοποιητικό τρίγωνο σε ικανή απόσταση).

PreviousNext