Τροχοί & TIR

Μεταφέροντας μια ανεμογεννήτρια

Τα γιγάντια πτερύγια και οι τουρμπίνες μια ανεμογεννήτριας, μεταφέρθηκαν σε μια διαδρομή μήκους 1.100 χιλιομέτρων, από την παράκτια πόλη Stewart του Καναδά, σε ένα απαιτητικό ταξίδι μέσα από στενούς
Παρασκευή 20/07/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα γιγάντια πτερύγια και οι τουρμπίνες μια ανεμογεννήτριας, μεταφέρθηκαν σε μια διαδρομή μήκους 1.100 χιλιομέτρων, από την παράκτια πόλη Stewart του Καναδά, σε ένα απαιτητικό ταξίδι μέσα από στενούς ορεινούς δρόμους και πάνω από περάσματα με ακραίες κλίσεις.

Τη μεταφορά ανέλαβε μια εταιρεία logistics από τη Βρετανική Κολομβία, η οποία χρησιμοποίησε μια σειρά επικαθήμενων της βαυαρικής εταιρείας Goldhofer AG, που εξοπλίζoνται με ελατήρια αέρα της Continental. Το επίπεδο τρέιλερ, προκειμένου να είναι σε θέση να μεταφέρει τους έλικες μήκους 60 μέτρων, χρειάστηκε να επιμηκυνθεί με τη χρήση τριών επεκτάσιμων τηλεσκοπικών μονάδων.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός, πως τα μέρη μιας ανεμογεννήτριας, παρόλο το μέγεθός τους, θεωρούνται φορτία μικρού βάρους. Όταν πρόκειται για πραγματικά heavy-duty μεταφορές, τα φορτία που καλούνται να μεταφερθούν από τα τρέιλερ της Goldhofer, ποικίλουν από τους 50 έως τους 15.000 τόνους!

PreviousNext