Τροχοί & TIR

Μεταφορές υδρογόνου με φορτηγά υδρογόνου

Η αμερικάνικη εταιρεία BayoTech ανήγγειλε την αγορά 50 βαρέων φορτηγών με κίνηση υδρογόνου, μάρκας Nikola, προκειμένου να εκτελεί με αυτά μεταφορές υδρογόνου για τον εφοδιασμό των πρατηρίων που λειτ
Τρίτη 18/07/2023 - 09:58
Κοινοποίηση στα Social Media

Η αμερικάνικη εταιρεία BayoTech ανήγγειλε την αγορά 50 βαρέων φορτηγών με κίνηση υδρογόνου, μάρκας Nikola, προκειμένου να εκτελεί με αυτά μεταφορές υδρογόνου για τον εφοδιασμό των πρατηρίων που λειτουργούν ήδη στους αυτοκινητόδρομους των Η.Π.Α.

Τα φορτηγά φέρουν σύστημα ενεργειακών κυψελών fuel cell, όπου το υδρογόνο με ένωση οξυγόνου παράγει ηλεκτρική ενέργεια, η οποία είτε διοχετεύεται στις μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίες είτε απευθείας στους ηλεκτροκινητήρες -γίνεται ηλεκτρονικά η διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα φορτηγά υδρογόνου Nikola είναι Κλάσης 8, η βαρύτερη στις Η.Π.Α. και η εμβέλειά τους φτάνει τα 800 χιλιόμετρα (500 μίλια). Σε μικρότερες αποστάσεις, περίπου ανά 200 χιλιόμετρα, λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν πρατήρια υδρογόνου για τον εφοδιασμό των οχημάτων που κινούνται στους αυτοκινητόδρομους.

Μια από τις εταιρείες που παράγει υδρογόνο και το διανέμει στα πρατήρια είναι η BayoTech.

PreviousNext