Μέτρα covid-19 μέχρι 21/2/22. Τι ισχύει για τους οδηγούς φορτηγών

Δευ, 07/02/2022 - 10:26

Αποφασίστηκαν τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Δευτέρα 7/2/22 μέχρι τη Δευτέρα 21/2/22 για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19.

Για τους οδηγούς των φορτηγών που δουλεύουν τη γραμμή της Ιταλίας, ισχύουν τα παρακάτω:

Οι οδηγοί φορτηγών οχημάτων ανεξαρτήτως υπηκοότητας που εκτελούν εμπορευματικές μεταφορές στις γραμμές Ιταλίας - Ελλάδας οφείλουν να προσκομίζουν αρνητική δήλωση αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης (self-test) πριν την επιβίβασή τους επί του πλοίου στο λιμάνι αναχώρησης. Κατά την άφιξή τους στο ελληνικό λιμάνι προορισμού, οι οδηγοί υποχρεούνται να επιδεικνύουν στις αρμόδιες ελληνικές αρχές την ανωτέρω δήλωση αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης (self-test) και υπόκεινται σε υποχρεωτική εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test). Οι ναυτιλιακές εταιρείες υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι έχει δηλωθεί το αποτέλεσμα αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης (self-test) και, σε περίπτωση παραβίασης της υποχρέωσης αυτής, φέρουν την υποχρέωση επιστροφής του οδηγού και απομάκρυνσης του φορτηγού οχήματος από το λιμάνι με ευθύνη και έξοδά τους.

Είσοδος από Βόρεια Σύνορα

Οι οδηγοί των φορτηγών που εισέρχονται από τα συνοριακά σημεία Προμαχώνα, Ορμενίου, Νυμφαίας, Εξοχής, Ευζώνων, Νίκης, Δοϊράνης, Κρυσταλλοπηγής, Κακαβιάς, Μαυροματίου, Καστανιών, Κήπων και Μέρτζανης δεν υποχρεώνονται να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ούτε συμπληρώνουν φόρμα PLF. Όμως, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test).