Απεργία στο λιμάνι, στις προβλήτες των κοντέινερ

Δευ, 07/02/2022 - 10:21

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν από το πρωί σήμερα, Δευτέρα 7/2/22, οι οδηγοί φορτηγών μεταφοράς κοντέινερ εξαιτίας της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά των μελών της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού.

Όπως αναφέρει το παραπάνω Σωματείο, η σημερινή απεργία που ξεκίνησε στις 6 το πρωί είναι 24ωρη προειδοποιητική. Οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, επαναπρόσληψη συμβασιούχων, μόνιμη και σταθερή δουλειά κ.α.

Λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα, και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ αποφάσισε αποχή από την εργασία τους και από την προβλήτα Ι ως αντίδραση στην παρουσία των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Εκατοντάδες φορτηγά δεν μπορούν να φορτώσουν τα κουτιά που περιμένουν και το πρόβλημα προσλαμβάνει σοβαρότερες διαστάσεις, αν αναλογιστεί κανείς τις σημαντικές καθυστερήσεις που από καιρό παρατηρούνται στη διακίνηση του κοντέινερ, επηρεάζοντας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο τις αλυσίδες εφοδιασμού, αλλά και τις τιμές των προϊόντων και των πρώτων υλών.