Τροχοί & TIR

Μέτρα κατά των υπέρβαρων στα λιμάνια της Βουλγαρίας

Ποιο είναι το βασικότερο μέτρο.
Τρίτη 23/07/2024 - 10:09
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υφυπουργού Μεταφορών της Βουλγαρίας Dimitar Nedyalkov και υψηλόβαθμων στελεχών των λιμένων του Δούναβη και της Μαύρης Θάλασσας αποφασίστηκε η λήψη μέτρων για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των υπέρβαρων φορτηγών στους βουλγάρικους αυτοκινητόδρομους.

Το βασικό μέτρο που σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή θα είναι η ζύγιση των φορτηγών που φτάνουν στο λιμάνι Ruse του Δούναβη ή στα λιμάνια Βάρνας και Μπούργκας στη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό το εσωτερικό της χώρας ή για διέλευση. Για τα υπέρβαρα θα εφαρμόζεται ο κανονισμός, δηλαδή υψηλό πρόστιμο για υπέρβαση ενός μικρού ποσοστού βάρους, ενώ για μεγαλύτερες υπερβάσεις πέρα από το πρόστιμο θα ορίζεται η υποχρεωτική ακινητοποίηση του φορτηγού, η εκφόρτωση των εμπορευμάτων σε αποθήκη σε χρέωση του μεταφορέα ή τη μεταφόρτωση σε άλλο φορτηγό, πάντα με έξοδα που θα βαρύνουν τον μεταφορέα του υπέρβαρου φορτηγού και τον οδηγό του οχήματος κατά το ποσοστό που ορίζεται από την κοινοτική νομοθεσία.

«Στους ελέγχους που πραγματοποιεί η αστυνομία αυτοκινητόδρομων της Βουλγαρίας προκύπτει ότι ένας μεγάλος αριθμός φορτηγών που φτάνει το 40% κυκλοφορούν υπέρβαρα. Σε αρκετές περιπτώσεις συρμοί με μικτό 40 τόνων κυκλοφορούν με μικτό 60 τόνων με ό,τι αυτό συνεπάγεται», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Nedyalkov και συμπλήρωσε:

«Καταλήξαμε σε μια συμφωνία με τους επικεφαλής των λιμένων και σύντομα θα εκδοθεί σχετική διάταξη».

Εμείς να σημειώσουμε ότι το θέμα παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους Έλληνες διεθνομεταφορείς που συχνά φτάνουν στο λιμάνι Ruse του Δούναβη προερχόμενοι από Ρουμανία.

PreviousNext