Τροχοί & TIR

Μόνο με το «αλπικό» σύμβολο τα ελαστικά φορτηγών στη Γερμανία. Τα πρόστιμα για τους παραβάτες

Τι προβλέπει ο Γερμανικός Κανονισμός.
Τρίτη 01/10/2024 - 09:37
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Νέος αυστηρότερος κανονισμός τέθηκε σε ισχύ από την 1η του Οκτώβρη στη Γερμανία και αφορά στα χειμερινά ελαστικά των φορτηγών Ν2 και Ν3, δηλαδή από 3,5 μέχρι 12 τόνους και από 12 τόνους μικτού βάρους και πάνω.

Τα ελαστικά των παραπάνω φορτηγών που είναι τοποθετημένα στον άξονα ή στους άξονες κίνησης και στον άξονα τιμόνι θα πρέπει να είναι τα χειμερινά με το «αλπικό» σύμβολο, εκείνο δηλαδή που απεικονίζεται με την κορυφή του βουνού και τη νιφάδα χιονιού και με τα γράμματα 3PMSF (Three Peak Mountain Flake).

.

Σύμφωνα με τον Γερμανικό Κανονισμό, τα ελαστικά αυτά θα πρέπει να είναι τοποθετημένα όταν επικρατούν χειμερινές καιρικές συνθήκες, όπως χιόνια, παγετός, παγωμένο και ολισθηρό οδόστρωμα.

Απαγορεύονται τα ελαστικά «όλων των εποχών», όπως επίσης απαγορεύεται και η χρήση των ελαστικών με την ένδειξη M+S (Mud + Snow, δηλαδή Λάσπη και Χιόνι).

Πρόστιμα

Για τη μη χρήση των κατάλληλων ελαστικών ανάλογα με τις κρατούσες καιρικές συνθήκες ο Γερμανικός Κανονισμός Οδικής Κυκλοφορίας (StVO) προβλέπει πρόστιμα μη συμμόρφωσης ως εξής:

.
PreviousNext