Με απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, τα ταξί της Θεσσαλονίκης επιτρέπεται να κυκλοφορούν στις λωρίδες λεωφορείων μέχρι 31/12/21.

Η απόφαση αποσκοπεί στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και τη διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών στον αστικό ιστό της πόλης και μέχρι την ολοκλήρωση των ενεργειών ενίσχυσης του μεταφορικού έργου του Ο.Α.Σ.Θ. και των εργασιών του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.

Για τους παραπάνω λόγους «επιτρέπεται κατά το χρονικό διάστημα των έργων κατασκευής του ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης και έως την 31η Δεκεμβρίου 2021 η κυκλοφορία, καθημερινά και καθ' όλο το εικοσιτετράωρο, Επιβατηγών Δημοσίας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) οχημάτων που εκτελούν διαδρομή με επιβάτη στις ειδικές λωρίδες αποκλειστικής διέλευσης λεωφορείων που έχουν καθοριστεί για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην πόλη αυτή. Η στάση εντός αυτών για τον σκοπό της επιβίβασης και της αποβίβασης επιβατών θα εκτελείται στις ειδικές, καθορισμένες με τις οικείες αποφάσεις καθορισμού των ειδικών λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας ΜΜΜ, εσοχές επιβίβασης-αποβίβασης Ε.Δ.Χ. οχημάτων», αναφέρει η σχετική απόφαση με αριθμό 102643/21.