Τροχοί & TIR

Προσοχή μην σας φορτώσουν βεγγαλικά και πυροτεχνήματα

Από τις πλέον επικίνδυνες μεταφορές είναι αυτές των βεγγαλικών και των πυροτεχνημάτων που τις μέρες αυτές διακινούνται σε μεγάλες ποσότητες. Σε μια μόνο μέρα, η Ασφάλεια Ρεθύμνης και η Ασφάλεια Τρικ
Δευτέρα 26/04/2021 - 16:15
Κοινοποίηση στα Social Media

Από τις πλέον επικίνδυνες μεταφορές είναι αυτές των βεγγαλικών και των πυροτεχνημάτων που τις μέρες αυτές διακινούνται σε μεγάλες ποσότητες.

Σε μια μόνο μέρα, η Ασφάλεια Ρεθύμνης και η Ασφάλεια Τρικάλων προέβησαν σε τέσσερις συλλήψεις ημεδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, φωτοβολίδων, πυροτεχνημάτων και κροτίδων, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες αυτών των ειδών και χωρίς παραστατικά διακίνησης, που σημαίνει ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος αυτά να μεταφέρονται μέσα σε ψευδεπίγραφες κούτες μέσω μεταφορικών πρακτορείων, ακόμη και στις μπαγκαζιέρες των υπεραστικών λεωφορείων.

Οι οδηγοί φορτηγών και λεωφορείων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν παραλαμβάνουν προς φόρτωση κούτες από τα πρακτορεία ή από άγνωστους αποστολείς.

Εδώ να σημειώσουμε πως ο μεγαλύτερος όγκος βεγγαλικών διακινείται μέσω διαδικτύου. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα ανακοίνωσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης που αναφέρει:

«Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων και ειδικού σχεδιασμού από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την πρόληψη και καταστολή της παράνομης κατοχής βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων, την 21η.04.2021 αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης προσποιούμενος τον υποψήφιο αγοραστή, επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπό ο οποίος μέσω διαδικτύου κατείχε και πωλούσε κροτίδες. Στην συνέχεια ο ημεδαπός απέστειλε από περιοχή του Δήμου Αττικής 800 κροτίδες έναντι του χρηματικού ποσού των 2.400 ευρώ, οι οποίες και κατασχέθηκαν».

Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά βεγγαλικών (είναι εύφλεκτα και εκρηκτικά) υπάγεται στις διατάξεις του κανονισμού ADR και εκτελείται μόνο από ειδικά οχήματα και οδηγούς εκπαιδευμένους στις μεταφορές επικίνδυνων ειδών.

PreviousNext