Τροχοί & TIR

Μπλόκα και στη Βουλγαρία

Επειδή ενδέχεται να κλείσουν οι βασικοί αυτοκινητόδρομοι που ακολουθούν τα ελληνικά φορτηγά διεθνών μεταφορών, καλό θα είναι να ενημερώνονται σχετικά πριν από το ταξίδι τους.
Τρίτη 06/02/2024 - 16:23
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: HA3
φωτό: HA3

Από σήμερα 6 Φεβρουαρίου ξεκινούν μπλόκα και οι αγρότες της Βουλγαρίας ζητώντας την άμεση αναθεώρηση της πρότασης για διάθεση των κρατικών ενισχύσεων.

Όπως αναφέρει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών AEBTRI, οι κινητοποιήσεις των αγροτών ξεκινούν σήμερα με διάρκεια δύο ωρών, ενώ τις επόμενες ημέρες θα αυξάνει σταδιακά και ο χρόνος των μπλόκων.

Οι Βούλγαροι αγρότες, που διαδηλώνουν ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές, εντείνουν τις διαμαρτυρίες τους, με σχέδιο να κλιμακώσουν τις διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα, Σόφια, τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με δηλώσεις του Kostadin Kostadinov από το Βουλγαρικό Αγροτικό Επιμελητήριο.

Οι διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν σήμερα με σύντομους αποκλεισμούς ζωτικών δρόμων, πρόκειται να ενταθούν την επόμενη εβδομάδα, προκαλώντας πιθανώς σημαντική αναστάτωση στη Σόφια. 

Παρά την εκτεταμένη δυσαρέσκεια των αγροτών, υπήρξε μια αξιοσημείωτη απουσία δέσμευσης από τις αρχές σχετικά με τα βασικά αιτήματα των διαδηλωτών. Αυτά τα αιτήματα περιλαμβάνουν επείγουσα δράση σε θέματα όπως η εκταμίευση οικονομικής βοήθειας στους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πρόσφατες προκλήσεις.

Οι αγρότες συνηγορούν υπέρ της λήψης πρόσθετων μέτρων στήριξης πέρα από το υφιστάμενο πλαίσιο, το οποίο βασίζεται κατά κύριο λόγο στις φορολογικές δηλώσεις. Μια προτεινόμενη λύση περιλαμβάνει ένα μοντέλο αυτοφορολόγησης, όπου οι δαπάνες υπολογίζονται σε αναλογία 60/40, διασφαλίζοντας ότι οι αγρότες δεν θα υποστούν ζημίες. Ωστόσο, οι αγρότες συμφωνούν ότι απαιτείται ειδική νομοθεσία προσαρμοσμένη σε συγκεκριμένους γεωργικούς τομείς για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ανησυχιών τους.

PreviousNext