Τροχοί & TIR

Νέα δρομολόγια από τον ΟΣΕΘ συνδέουν τη ΒΙΠΕΘ με τη Θεσσαλονίκη

"Σήμερα είναι μια εξαιρετική μέρα γιατί μπορούμε μέσα από 25 καθημερινά νέα δρομολόγια να εξυπηρετούμε καλύτερα εργαζόμενους στη φάση Γ της ΒΙΠΕΘ, τη μεγαλύτερη ΒΙΠΕ των Βαλκανίων στην οποία δραστηριοποιούνται περίπου 600 επιχειρήσεις και μετακινούνται 28.000 εργαζόμενοι".
Τρίτη 03/09/2024 - 12:06
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: ΟΣΕΘ
φωτό: ΟΣΕΘ

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) ανακοίνωσε την έναρξη νέων δρομολογίων που συνδέουν τη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης (ΒΙΠΕΘ) με το κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που ενισχύει τις μεταφορές στη δυτική Θεσσαλονίκη και διευκολύνει τη μετακίνηση των χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται στη μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή των Βαλκανίων.

Αυτοψία από Υπουργικά Στελέχη

Αυτοψία στα νέα δρομολόγια Αστικής συγκοινωνίας που δρομολόγησε ο ΟΣΕΘ προς τη ΒΙ.ΠΕ.Θ πραγματοποίησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Δέσποινα Παληαρούτα, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕΘ κυρίους Γιάννη Καλογερούδη και Γιάννη Τόσκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΒΑ Αθανάσιο Ψαθά.

«Είναι ένα καλό πρώτο βήμα πως αντιλαμβανόμαστε ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία και υπό τον συντονισμό του ΟΣΕΘ τον νέο συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης. Η Θεσσαλονίκη μεταμορφώνεται με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία και με λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης τους επόμενους μήνες οφείλουμε και θα δημιουργήσουμε έναν νέο συγκοινωνιακό χάρτη έτσι ώστε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα και πληρέστερα τους πολίτες τους συμπατριώτες στη Θεσσαλονίκη και τους εργαζόμενους. Σήμερα είναι μια εξαιρετική μέρα γιατί μπορούμε μέσα από 25 καθημερινά νέα δρομολόγια να εξυπηρετούμε καλύτερα εργαζόμενους στη φάση Γ της ΒΙΠΕΘ, τη μεγαλύτερη ΒΙΠΕ των Βαλκανίων στην οποία δραστηριοποιούνται περίπου 600 επιχειρήσεις και μετακινούνται 28.000 εργαζόμενοι. Οπότε κάνουμε τις μετακινήσεις τους πιο εύκολες, πιο γρήγορες και πιο οικονομικές. Θα συνεχίσουμε με μεθοδικότητα και σχεδιασμό έτσι ώστε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα του πολίτη», ανέφερε ο κ Σταϊκούρας.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση μαζί με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το Υπουργείο Ανάπτυξης και την ΕΤΒΑ να δημιουργήσουμε τις νέες συνθήκες συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης της Βιομηχανικής Περιοχής της Θεσσαλονίκης. Είμαστε χαρούμενοι γιατί με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και τον ΟΑΣΘ δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και πραγματώνουνε τις σκέψεις που έχουν δημιουργηθεί και έχουν αποτυπωθεί μέχρι στιγμής για την εξυπηρέτηση της περιοχής. Για το λόγο αυτό προσθέσαμε 25 δρομολόγια στις τοπικές γραμμές εξυπηρέτησης της ΒΙΠΕΘ και προσθέσαμε διαδρομές καινούργιες για τη σύνδεση της μεγάλης γραμμής που ξεκινά και επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και εξυπηρετεί το ΔΙΠΑΕ και την ΕΤΒΑ. Η ανάπτυξη της συνολικότερης εξυπηρέτησης ξεκινά από τη δυτική Θεσσαλονίκη και βέβαια είναι ένα σημαντικό στοιχείο του νέου συγκοινωνιακού χάρτη που πολύ σύντομα θα εφαρμοστεί», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας.

Λεπτομέρειες για τα νέα δρομολόγια

Τα νέα δρομολόγια του ΟΣΕΘ που εκτελούνται σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης εντάσσουν στον σχεδιασμό τους για πρώτη και την τρίτη πτέρυγα της ΕΤΒΑ καλύπτοντας συνολικά τη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης που πλέον συνδέεται με το κέντρο της πόλης, εξυπηρετώντας καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενους και επισκέπτες. 

Ένα δρομολόγιο της λεωφορειακής γραμμής 51B «Ν.Σ.Σ.-ΒΙ.ΠΕ.Θ.» ξεκινά από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό στις 5:50 το οποίο θα εξυπηρετεί τη Γ’ Φάση της ΒΙ.ΠΕ.Θ. Επιπλέον 25 δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής 53Α «Σίνδος-Γ’ Φάση ΒΙ.ΠΕ.Θ.» συνδέουν καθημερινά τον τερματικό σταθμό της Σίνδου με τη Γ΄ Φάση της ΒΙ.ΠΕ.Θ. 

Ήδη από την 1η Ιουλίου 2024 ο ΟΣΕΘ σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ, υλοποιεί μία νέα διαδρομή, με το λεωφορείο 52Β «Αριστοτέλους-ΒΙ.ΠΕ.Θ.» η οποία συνδέει απευθείας το κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης με την Α’ και Β’ Φάση της ΒΙ.ΠΕ.Θ. με τέσσερα δρομολόγια την ήμερα.

PreviousNext