Τροχοί & TIR

Νέες εκδόσεις για το Volkswagen Caddy

Η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα ανακοίνωσε την προσθήκη δύο νέων εκδόσεων στη γκάμα του Caddy. Πρόκειται για το Caddy TGI με καύσιμο το φυσικό αέριο (CNG) και μία σπέσιαλ έκδοση με την ονομασία «
Τρίτη 19/07/2022 - 16:24
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα ανακοίνωσε την προσθήκη δύο νέων εκδόσεων στη γκάμα του Caddy. Πρόκειται για το Caddy TGI με καύσιμο το φυσικό αέριο (CNG) και μία σπέσιαλ έκδοση με την ονομασία «Dark Label».

Για όποιον το επιθυμεί, είναι δυνατός ο συνδυασμός CNG και Dark Label στο ίδιο όχημα. Η έκδοση με κινητήρα φυσικού αερίου έρχεται να συμπληρώσει τις ήδη υπάρχουσες επιλογές ανάμεσα σε κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης της γκάμας, και διατίθεται αποκλειστικά για το Caddy Maxi -35 εκατοστά μακρύτερο αμάξωμα σε σχέση με το στάνταρ Caddy. Πρόκειται για ένα τετρακύλινδρο σύνολο, χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με ισχύ 131 PS, και για χαμηλότερες εκπομπές ρύπων μπορεί να καταναλώσει και βιο-CNG, και το οποίο προέρχεται από την τελευταία γενιάς πλατφόρμα MQB του γκρουπ Volkswagen. Ένα κιλό CNG αποδίδει μιάμιση φορά επιπλέον ενέργεια σε σχέση με ένα λίτρο βενζίνης, και 1,3 σε σχέση με ένα λίτρο ντίζελ.

Το Caddy TGI διαθέτει πέντε ατσάλινα ρεζερβουάρ CNG, συνολικής χωρητικότητας 21,1 κιλών (ή 139 λίτρα) είναι τοποθετημένα κάτω από το δάπεδο του οχήματος, κάτι που σημαίνει ότι δεν επηρεάζονται ο ωφέλιμος όγκος και η εκμετάλλευση στον χώρο φόρτωσης. Υπάρχει, επίσης, ένα ρεζερβουάρ βενζίνης (8,25 λίτρα), καθώς όταν εκκινεί το όχημα χρησιμοποιείται και μία μικρή ποσότητα από το συγκεκριμένο καύσιμο, ενώ το υπόλοιπο παραμένει ως «ρεζέρβα» στην περίπτωση κατά την οποία ο οδηγός ξεμείνει από φυσικό αέριο σε κάποια περιοχή όπου δεν υπάρχει πρατήριο με CNG. Οι ενδείξεις με την υπολειπόμενη αυτονομία και τον βαθμό πλήρωσης των ρεζερβουάρ αλλάζουν αυτόματα στον πίνακα οργάνων ανάλογα με το καύσιμο που χρησιμοποιείται. Με τη μέση τυποποιημένη κατανάλωση να εκτιμάται στα 4,3 κιλά CNG ανά 100 χιλιόμετρα, οι εκπομπές CO2 είναι 118 γρ./χλμ., η αυτονομία ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα, ενώ με γεμάτο και το ρεζερβουάρ βενζίνης προστίθενται περίπου άλλα 120 χιλιόμετρα.

Όσο για τις εκδόσεις Dark Label, διατίθενται με κοντό ή μακρύ μεταξόνιο και χαρακτηρίζονται από ειδικές αισθητικές παρεμβάσεις σε μαύρο χρώμα, ενώ περιλαμβάνουν ειδικά σχεδιασμένα στοιχεία στον διάκοσμο του εσωτερικού. Βασίζονται στη μεσαία έκδοση εξοπλισμού «Life» και παράγονται σε τέσσερα αποκλειστικά χρώματα: Deep Black Pearl, Indium Grey Metallic, Starlight Blue Metallic και Pure Grey. Ξεχωρίζουν επίσης οπτικά, από τις μαύρες ράγες οροφής, τα μαύρα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, τις 17άρες ζάντες ειδικής σχεδίασης «Columbo» και τα ειδικά λογότυπα στο αμάξωμα, την πανοραμική γυάλινη οροφή και τα φώτα LED.

PreviousNext