Τροχοί & TIR

Νέο «αφεντικό» στα επαγγελματικά της ACEA

Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Scania, Henrik Henriksson, εξέλεξε το Συμβούλιο Επαγγελματικών Οχημάτων της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), ως Πρόεδρό του για το 2020. Ο κ. Henriksso
Τετάρτη 12/02/2020 - 12:22
Κοινοποίηση στα Social Media

Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Scania, Henrik Henriksson, εξέλεξε το Συμβούλιο Επαγγελματικών Οχημάτων της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), ως Πρόεδρό του για το 2020.

Ο κ. Henriksson, του οποίου η θητεία θα έχει διάρκεια ένα χρόνο, αναλαμβάνει την προεδρία από τον Gerrit Marx, Πρόεδρο των Επαγγελματικών και Ειδικών Οχημάτων της CNH Industrial. Σημειώνεται, πως το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τα ανώτερα στελέχη από τις μάρκες - μέλη της ACEA που κατασκευάζουν επαγγελματικά οχήματα, τις DAF Trucks, Daimler Trucks, IVECO, MAN Truck & Bus, Scania, Volkswagen Commercial Vehicles και Volvo Group.

«Προσβλέπουμε στη στενή συνεργασία με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα για να διασφαλίσουμε την επίτευξη των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας (Green Deal). Πιστεύω ακράδαντα ότι, με τις αυξανόμενες προσπάθειες όλων των ενδιαφερομένων, οι οδικές μεταφορές με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2050 είναι εφικτές. Αυτό θα απαιτήσει σοβαρές επενδύσεις στις υποδομές φόρτισης και ανεφοδιασμού για φορτηγά και λεωφορεία, καθώς και ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα προωθεί όλα τα οχήματα μηδενικών ή χαμηλών εκπομπών. Και πρέπει να ξεκινήσουμε εδώ και τώρα για να πετύχουμε», υπογράμμισε ο κ. Henriksson.

PreviousNext