Τροχοί & TIR

Νέο ασφαλές parking φορτηγών κοντά στη Βερόνα

Ένας νέος ασφαλής χώρος στάθμευσης περίπου 5.500 τετραγωνικών μέτρων για νταλίκες άνοιξε την 1η Μαρτίου στο Quadrante Europa Interport της Βερόνας το οποίο συνδέεται με τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο
Δευτέρα 06/03/2023 - 15:28
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Interporto Quadrante Europa
Φωτό: Interporto Quadrante Europa

Ένας νέος ασφαλής χώρος στάθμευσης περίπου 5.500 τετραγωνικών μέτρων για νταλίκες άνοιξε την 1η Μαρτίου στο Quadrante Europa Interport της Βερόνας το οποίο συνδέεται με τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Ε70 προς Μπρέτσια. Το parking διαθέτει 42 θέσεις στάθμευσης για βαρέα οχήματα, χώρους ελιγμών, καθώς και ζώνη transit για οχήματα και πεζούς.

Όπως αναφέρει το Uomini e Transporti, ο χώρος στάθμευσης πληροί τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις ασφάλειας, ποιότητας και συνδεσιμότητας, είναι εξοπλισμένος με φωτισμό LED, συστήματα κάμερας, περίφραξη, μπάρες ελεγχόμενης εισόδου - εξόδου και συνδέεται με το τηλεματικό δίκτυο του Ιταλικού Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η κατασκευή του ασφαλούς χώρου στάθμευσης ξεκίνησε το 2021 και κόστισε 1,1 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση τόσο από ιταλικούς όσο και από ευρωπαϊκούς πόρους.

Σημειώνεται ότι το κοινοτικό έργο Pass4Core, στο οποίο συμμετέχει το ιταλικό Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έχει μέχρι τώρα χορηγήσει χρηματοδότηση περίπου 27,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία συνολικά 1.357 ασφαλών θέσεων στάθμευσης για βαρέα οχήματα κατανεμημένες σε 13 parking σε ισάριθμα σημεία της ΕΕ.

Πηγή: Uomini e Transporti

PreviousNext