Τροχοί & TIR

Νέο ID. Buzz Cargo 4MOTION: Το ισχυρότερο ηλεκτρικό επαγγελματικό Volkswagen

Και minibus
Τετάρτη 21/08/2024 - 16:39
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Η Volkswagen Eπαγγελματικά Οχήματα επεκτείνει τη γκάμα των ID. Buzz: Μετά το ντεμπούτο του πισωκίνητου ID. Buzz με μακρύ μεταξόνιο, θα ακολουθήσουν –πρεμιέρα στην Έκθεση ΙΑΑ- πέντε ακόμη νέα μοντέλα: το τετρακίνητο ID. Buzz GTX με κοντό και μακρύ μεταξόνιο (79 kWh και 86 kWh ωφέλιμη μπαταρία χωρητικότητας), το ID. Buzz Cargo εξοπλισμένο με τετρακίνηση αντί για κίνηση στους πίσω τροχούς για πρώτη φορά ως έκδοση 4MOTION (μπαταρία 79 kWh), και τα δύο νέα εισαγωγικά μοντέλα ID. Buzz Pure και Freestyle (με νέα μπαταρία 59 kW). 

Το ID. Buzz Cargo 4MOTION είναι το πιο ισχυρό ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα που κατασκεύασε ποτέ η γερμανική εταιρεία: Τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, οι οποίοι μαζί παρέχουν συνολική ισχύ 250 kW (340 PS). Μια μπαταρία 79 kWh είναι η μονάδα αποθήκευσης ενέργειας, και μπορεί να φορτιστεί με έως και 185 kW σε DC σταθμούς φόρτισης. Η μέγιστη αυτονομία κατά WLTP είναι έως και 432 χιλιόμετρα. Το ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης αυξάνει την ικανότητα ρυμούλκησης του διθέσιου ή τριθέσιου ID. Buzz Cargo 4MOTION από 1.200 σε 1.800 κιλά (με φρένα, σε κλίση 12%) σε σύγκριση με το μοντέλο των 210 kW στην έκδοση με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς.

Και minibus

Επίσης, το ID. Buzz GTX είναι το πιο ισχυρό minibus VW σε δύο εκδόσεις: Το τετρακίνητο μοντέλο-ναυαρχίδα της σειράς είναι σχεδιασμένο για επιδόσεις και υψηλές δυνατότητες ρυμούλκησης. Το ID. Buzz GTX μπορεί να διαμορφωθεί με κανονικό μεταξόνιο και μπαταρία 79 kWh, καθώς και με επιμηκυμένο μεταξόνιο και μπαταρία 86 kW. Η μπαταρία των 86 kWh φορτίζει με έως και 200 kW σε DC φορτιστές, και η μπαταρία των 79 kWh με έως και 185 kW . Μαζί με το νέο, αμιγώς επαγγελματικό ID. Buzz Cargo 4MOTION, τα ID. Buzz GTX είναι προσαρμοσμένα για ιδιωτική χρήση με 250 kW (340 PS) και είναι τα πιο ισχυρά Bulli όλων των εποχών. Η ισχύς παρέχεται από έναν ηλεκτροκινητήρα κίνησης σε κάθε άξονα (ηλεκτρική τετρακίνηση 4MOTION). Και τα δύο μοντέλα GTX έχουν εντυπωσιακές επιδόσεις: το ID. Buzz GTX με μπαταρία 79 kWh επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα, ενώ η μεγάλη έκδοση με μπαταρία 86 kWh χρειάζεται μόλις λίγο περισσότερο χρόνο (6,5 δευτερόλεπτα) για να ολοκληρώσει το σπριντ. 

PreviousNext