Τροχοί & TIR

Η Volvo πήρε παραγγελία για 300 ηλεκτρικά φορτηγά από τη DSV και για 500 ακόμη ντίζελ και CNG

Πότε θα παραδοθούν τα φορτηγά.
Πέμπτη 22/08/2024 - 12:29
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Η Volvo Trucks και η παγκόσμια εταιρεία logistics DSV υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για 300 ηλεκτρικά φορτηγά βαρέως τύπου. 

Η συμφωνία είναι μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές παραγγελίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo. Με την παραγγελία αυτή, η DSV θα διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους εταιρικούς στόλους ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου στην Ευρώπη.

Τα νέα φορτηγά που προμηθεύεται η DSV θα περιλαμβάνουν το νέο Volvo FH Aero Electric, το οποίο διαθέτει βελτιωμένη αεροδυναμική, καθιστώντας το ακόμη πιο αποδοτικό.

.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης 500 φορτηγά Volvo με ιδιαίτερα αποδοτικά ως προς την κατανάλωση καυσίμου συστήματα μετάδοσης κίνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η DSV, παγκόσμιος ηγέτης στις μεταφορές και τα logistics, κινείται ταχύτατα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον στους δρόμους και τις εθνικές οδούς. Καθημερινά περισσότερα από 20.000 φορτηγά μεταφέρουν αγαθά για τους πελάτες της εταιρείας σε όλο τον κόσμο και ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός φορτηγών θα γίνει ηλεκτρικός ή θα λειτουργεί με ανανεώσιμα καύσιμα τα επόμενα χρόνια.

Τώρα, η DSV και οι συνεργάτες της, μαζί με τη Volvo Trucks, συμφώνησαν να σχεδιάσουν την ανάπτυξη 300 ηλεκτρικών φορτηγών με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων για τις μεταφορές της DSV στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του σχεδίου της εταιρείας για την προσθήκη 2.000 ηλεκτρικών φορτηγών στον στόλο της μέχρι το 2030. Με την παραγγελία αυτή, η DSV θα διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους εταιρικούς στόλους ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου στην Ευρώπη.

Όλα τα φορτηγά προβλέπεται να παραδοθούν μεταξύ 2024 και 2026.

PreviousNext