Τροχοί & TIR

Νέο ηλεκτρικό Ford Ε-Τourneo Custom

Η Ford Pro αποκάλυψε το πρώτο από τα τέσσερα νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσαριστούν στην Ευρώπη μέχρι το 2024, το νέο E-Tourneo Custom, με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Η Ford αποκαλε
Τρίτη 22/11/2022 - 14:38
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Ford Pro αποκάλυψε το πρώτο από τα τέσσερα νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσαριστούν στην Ευρώπη μέχρι το 2024, το νέο E-Tourneo Custom, με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Η Ford αποκαλεί το E-Tourneo Custom Multy-Activity Vehicle, αλλά δεν παύει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όχημα μεταφοράς προσωπικού ή ένα πολυτελές transfer. Βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα που είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει ευελιξία και άνεση σε συνδυασμό με ένα υψηλής απόδοσης ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με μπαταρία, το οποίο μπορεί να προσφέρει εκτιμώμενη αυτονομία έως και 370 χιλιόμετρα. Προορίζεται τόσο για ιδιώτες πελάτες όσο και για επαγγελματίες, προσφέροντας επαρκείς χώρους για τη μεταφορά έως οκτώ επιβατών.

Το νέο μοντέλο εισάγει μία σειρά premium χαρακτηριστικών, όπως ευέλικτα πίσω καθίσματα που εδράζονται σε ράγα, hands-free ηλεκτρικές πλαϊνές πόρτες, ηχοσύστημα B&O, ψηφιακές κάρτες-κλειδιά, πανοραμική γυάλινη οροφή και ένα καινοτόμο, τιμόνι με δυνατότητα ανάκλισης. Η αθόρυβη κίνηση μέσω ηλεκτροκινητήρα και ένα νέο επίπεδο οδηγικής άνεσης και ευστάθειας εξασφαλίζονται σύμφωνα με τον κατασκευαστή, χάρη στη βελτιστοποιημένη αρχιτεκτονική του πλαισίου με ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση. Ως μέρος της πιο ολοκληρωμένης σειράς Tourneo Custom στην ιστορία του μοντέλου, οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν για περισσότερη ευελιξία μία ολοκαίνουργια έκδοση Plug-In Hybrid (PHEV).Επιπλέον, το νέο μοντέλο μπορεί να παραγγέλνεται με την τελευταία γενιά των κινητήρων ντίζελ EcoBlue της Ford,που διατίθενται με ένα νέο, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων υψηλής απόδοσης και – για πρώτη φορά – με σύστημα τετρακίνησης.

Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία κυψελών υψηλής πυκνότητας με το Ford F-150 Lightning, το E-Tourneo Custom εξοπλίζεται με μία μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 74 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα 160 kW. Το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του οχήματος προσφέρει επίσης δυνατότητα κίνησης με ένα πεντάλ (one-pedal driving) για ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση και πιο ξεκούραστη και άνετη οδήγηση. Ένας ενσωματωμένος, τριφασικός φορτιστής εναλλασσόμενου ρεύματος 11 kW μπορεί να επαναφορτίσει πλήρως τη μπαταρία σε λιγότερο από οκτώ ώρες. Η φόρτιση από το 15 στο 80% ολοκληρώνεται σε περίπου 41 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος 125 kW.Η μπαταρία του E‑Tourneo Custom επιτρέπει ταχύτερη ροή ενέργειας στα πρώιμα στάδια της διαδικασίας φόρτισης για ταχύτερη πλήρωση. Σε εργαστηριακές δοκιμές, χρησιμοποιώντας ένα ταχυφορτιστή DC με ισχύ 125 kW, προστέθηκε ενέργεια για την εξασφάλιση αυτονομίας σχεδόν 38 km σε μόλις πέντε λεπτά.

PreviousNext