Τροχοί & TIR

Το νέο Renault Master είναι το «Διεθνές Van της Χρονιάς 2025»

Μια ομόφωνη απόφαση από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που εκπροσωπεί 25 χώρες από όλη την Ευρώπη.
Δευτέρα 16/09/2024 - 20:00
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Η νέα, τέταρτη γενιά του Renault Master ανακηρύχθηκε ως το «Διεθνές Βαν της Χρονιάς 2025» στο γκαλά «Night of the Stars» στην έκθεση IAA Transportation 2024 στο Ανόβερο της Γερμανίας τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. 

Μια ομόφωνη απόφαση από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που εκπροσωπεί 25 χώρες από όλη την Ευρώπη, ανέδειξε το νέο Renault Master ως τη νούμερο ένα επιλογή τους. Την Ελλάδα, εκπροσωπεί το ΤΡΟΧΟΙ & TIR με τον συντάκτη Βασίλη Δαραμούσκα. 

Για πρώτη φορά, εκλέχθηκαν από κοινού επιλαχόντες, με το νέο Ford E-Transit Custom και Stellantis ProOne Large Van να μοιράζονται το δεύτερο σκαλί του βάθρου. Το νέο Ford Transit Courier και το νέο Mercedes-Benz eSprinter συμπλήρωσαν τη λίστα των υποψηφίων. 

Ήταν η πέμπτη φορά στην 33χρονη ιστορία του θεσμού International Van of the Year Award (IVOTY) που το Renault Group κέρδισε αυτή την κορυφαία διάκριση της βιομηχανίας ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, με το Master δεύτερης γενιάς που επικράτησε το 1998, ενώ ακολούθησε το Trafic το 2002, με το Kangoo Z.E. να… σπάει το καλούπι, αποτελώντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα που κέρδισε αυτό το βραβείο το 2012, ακολουθούμενο από το επόμενο Kangoo Van το 2022 (από κοινού με το Mercedes-Benz Citan II) και τώρα με το νέο Master για το 2025.

«Η κριτική επιτροπή του IVOTY εντυπωσιάστηκε με την πλήρη εκ νέου εξέλιξη του μοντέλου, τον ευφυή σχεδιασμό και τα υψηλά επίπεδα καινοτομίας και τεχνολογίας που αναπτύχθηκαν για τη νέα σειρά Master, η οποία διαθέτει προηγμένη αεροδυναμική, αυξημένη χρηστικότητα και βελτιωμένη αποδοτικότητα, χώρο, ασφάλεια και άνεση. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι, η νέα αρθρωτή (modular) πλατφόρμα της Renault φιλοξενεί πετρελαιοκίνητα, ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και συστήματα κίνησης υδρογόνου. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος βράβευσης, και είναι συμβατά με το μέλλον των LCV. 

Συγχαρητήρια στη Renault Επαγγελματικά Οχήματα για αυτό το επίτευγμα,» σχολίασε ο Jarlath Sweeney, πρόεδρος του International Van of theYear Award. Κατά την παραλαβή του τροπαίου IVOTY 2025 στο Messe Hannover, ο Heinz-Jürgen Löw, επικεφαλής του τμήματος LCV Renault Group, δήλωσε: «Η παραλαβή αυτού του βραβείου για το νέο μας Master είναι κάτι το πραγματικά ξεχωριστό και σημαίνει πολλά για εμάς. Αυτή η αναγνώριση αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης και του πάθους των ανθρώπων μας που έκαναν την εξέλιξη και πραγματοποίηση ενός τόσο ξεχωριστού van δυνατή».

PreviousNext