Νέος οδικός άξονας: Κατάκολο – Ολυμπία

Τρί, 04/07/2023 - 15:17

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του έργου «Κατασκευή οδού Λαστέικα – Παράκαμψη Αγίου Ιωάννη – Κατάκολο» που είναι προϋπολογισμού 11,9 εκ. ευρώ. 

Ο δρόμος έχει αφετηρία την επαρχιακή Οδό Πύργου-Κατακόλου (περίπου 800 μέτρα μετά την διασταύρωση του Αγίου Ιωάννη) και καταλήγει στην Ε.Ο Πατρών – Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης με τον οικισμό Βουνάργου. Με την κατασκευή του δρόμου δημιουργείται ένας νέος οδικός άξονας "Κατάκολο -παράκαμψη Αγίου Ιωάννη -διασταύρωση Βουνάργου -Αρχαία Ολυμπία", ο οποίος θα προσφέρει ασφαλή και ταχεία σύνδεση του λιμένα Κατακόλου με την Αρχαία Ολυμπία.

«Η Δυτική Ελλάδα αλλάζει. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, ξεπερνάμε δυσκολίες και προβλήματα, ώστε οι κάτοικοι της Ηλείας να απολαμβάνουν αυτά που δικαιούνται. Στόχος μας η ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών της Δυτικής Ελλάδας. Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε να ολοκληρώνονται έργα τα οποία αλλάζουν τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής. Είναι έργα οδικά που όμως έχουν τουριστικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.