Τροχοί & TIR

Ντάνα 1400 νταλικών στα ουκρανο-πολωνικά σύνορα

Συνεχίζονται τα προβλήματα στα ουκρανο-πολωνικά σύνορα, καθώς παρατείνονται οι διαμαρτυρίες των Πολωνών αυτοκινητιστών ΔΧ ενάντια στις αποφάσεις της ΕΕ που επιτρέπουν τη διενέργεια μεταφορών στα ουκ
Τετάρτη 03/01/2024 - 16:05
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: AdobeStock / tina7si
φωτό: AdobeStock / tina7si

Συνεχίζονται τα προβλήματα στα ουκρανο-πολωνικά σύνορα, καθώς παρατείνονται οι διαμαρτυρίες των Πολωνών αυτοκινητιστών ΔΧ ενάντια στις αποφάσεις της ΕΕ που επιτρέπουν τη διενέργεια μεταφορών στα ουκρανικά φορτηγά χωρίς άδειες και οι Πολωνοί μεταφορείς και οδηγοί απαιτούν, μεταξύ άλλων, την επανέκδοση αδειών για τις ουκρανικές μεταφορικές εταιρείες.

Η διαμαρτυρία στα σύνορα με την Ουκρανία συνεχίζεται σχεδόν αδιάκοπα από τις αρχές Νοεμβρίου. Αποκορύφωμα της κατάστασης στα ουκρανο-πολωνικά σύνορα σημειώθηκε στο τέλος του Δεκέμβρη όταν σχηματίστηκε ντάνα 1400 φορτηγών στο συνοριακό πέρασμα του Dorohusk.

Η ιστοσελίδα trans.info κάνει λόγο για πολυάριθμες αναφορές των μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες επιτρέπεται η διέλευση μόνο ενός φορτηγού με προορισμό την Ουκρανία κάθε τρεις ώρες.

Λόγω της συνεχιζόμενης διαμαρτυρίας των Πολωνών μεταφορέων, η δημοσίευση των χρόνων αναμονής στα συνοριακά περάσματα στο Dorohusk, Hrebenne και Korczowa στον ιστότοπο της πολωνικής φορολογικής διοίκησης και της συνοριακής φρουράς έχει ανασταλεί.

«Η διαμαρτυρία γίνεται έξω από τα συνοριακά περάσματα. Ο χρόνος αναμονής για τα φορτηγά δεν εξαρτάται από τις συνοριακές υπηρεσίες και δεν μπορεί να εκτιμηθεί», αναφέρει η σχετική κυβερνητική πύλη granica.gov.pl.

Πηγή: trans.info

PreviousNext