Τροχοί & TIR

Ο γαμπρός του Βίκτορ Όρμπαν θα αγοράσει το 21% της Waberer

Ο István Tiborcz, γαμπρός του Viktor Orbán, πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, υπέγραψε συμβόλαιο αγοράς του 20,99% των μετοχών της Waberer, ανακοίνωσε ο ουγγρικός κολοσσός logistics. Ο Tiborcz θα αγοράσει
Κυριακή 10/07/2022 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: WABERER
Φωτό: WABERER

Ο István Tiborcz, γαμπρός του Viktor Orbán, πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, υπέγραψε συμβόλαιο αγοράς του 20,99% των μετοχών της Waberer, ανακοίνωσε ο ουγγρικός κολοσσός logistics. Ο Tiborcz θα αγοράσει τις μετοχές μέσω της BDPST Equity, μιας από τις εταιρείες του.

Την περασμένη Παρασκευή, η Waberer εξέδωσε δύο ανακοινώσεις προς τους επενδυτές της: Η πρώτη ήταν να ενημερώσει τους μετόχους της ότι η BDPST Equity είχε υπογράψει συμφωνία αγοράς με τη MHB Optimum Zrt για το 20,99% των μετοχών της Waberer. Αυτό σημαίνει ότι η ιδιοκτησία της Waberer δεν αλλάζει αυτή καθαυτή. Η MHB Optimum θα εξακολουθεί να κατέχει σχεδόν το 21% της Waberer, αλλά η ταυτότητα του ιδιοκτήτη πίσω από το MHB Optimum θα αλλάξει.

Αυτή η συναλλαγή υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση, επειδή υπάρχει μια ασφαλιστική εταιρεία με την ονομασία Wáberer Hungária Biztosító Zrt που ανήκει στον όμιλο της Waberer και απαιτείται διαδικασία ασφαλιστικής εποπτείας σε περίπτωση αλλαγής ιδιοκτησίας. Μόλις δοθεί αυτή η έγκριση, η αλλαγή ιδιοκτησίας θα τεθεί σε ισχύ.

Οι μεγάλοι μέτοχοι θέλουν να εξαγοράσουν τους μικρότερους

Την ίδια μέρα, μια άλλη ανακοίνωση δημοσιεύτηκε από τη Waberer σχετικά με μια προσφορά αγοράς για τα τέσσερα μεγαλύτερα ενδιαφερόμενα μέρη (Trevelin, MHB – η οποία θα μπορούσε σύντομα να ανήκει στον István Tiborcz, HIGH YIELD – ιδιοκτησία των György Wáberer και Geraldton). Η προσφορά απευθύνεται στους μικρότερους μετόχους για την πώληση των μεριδίων που κατέχουν.

Περίπου το 28% των μετοχών της Waberer βρίσκεται στα χέρια Ούγγρων και ξένων ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών (δηλαδή επενδυτικά ταμεία, τράπεζες, συνταξιοδοτικά ταμεία κ.λπ.). Αυτή η προσφορά εξαγοράς παρέχει σε αυτούς τους μικρότερους μετόχους τη δυνατότητα να πουλήσουν τις μετοχές τους στους μεγάλους ιδιοκτήτες στην τιμή που καθορίζεται στην προσφορά, που σήμερα είναι 2.335,77 ουγγρικά φιορίνια ανά μετοχή, που είναι η μέση τιμή του χρηματιστηρίου σταθμισμένη με τον τζίρο των προηγούμενων 360 ημερών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Waberer, εάν οι τέσσερις μεγάλοι μέτοχοι καταφέρουν να αγοράσουν τις υπόλοιπες μετοχές, η διαχείριση της εταιρείας logistics και η υλοποίηση των στρατηγικών της στόχων θα συνεχίσουν να είναι ευθύνη της σημερινής διοίκησης, με επικεφαλής τον CEO, Zsolt Barna.

PreviousNext