Τροχοί & TIR

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για το έργο «TRANSFORMER»

Τα οφέλη από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «TRANSFORMER» ανέδειξε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, κατ
Παρασκευή 24/02/2023 - 10:56
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα οφέλη από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «TRANSFORMER» ανέδειξε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, κατά την 1η συνάντηση εργασίας φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έργο.

Εξειδικεύοντας στο ευρωπαϊκό έργο «TRANSFORMER», ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει με άλλες Περιφέρειες από τη Γερμανία, την Πολωνία και την Ιταλία στο έργο, στο πλαίσιο του οποίου θα δημιουργηθούν Εργαστήρια Μετάβασης για την επιτάχυνση της μετάβασης προς την κλιματική ουδετερότητα. Όπως εξήγησε:

«Σκοπός είναι η δημιουργία στρατηγικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων για την αναγέννηση της τοπικής οικονομίας, την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων, υψηλής ποιότητας, θέσεων απασχόλησης.

Το έργο «TRANSFORMER» ακολουθεί την καινοτόμο προσέγγιση των «Εργαστηρίων Μετάβασης» (Transition Super-Labs). Πρόκειται ουσιαστικά για πρωτοβουλίες μεγάλης εδαφικής κλίμακας, με αντικείμενο τη διαχείριση της μετάβασης από τις τοπικές οικονομίες, που βασίζονται στα ορυκτά καύσιμα, σε τοπικές οικονομίες μηδενικού άνθρακα”.

Ψηφιοποίηση μεταφορών και logistics

Ο Υφυπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι σε αυτή την κατεύθυνση εστιάζει το Υπουργείο Μεταφορών, αναλαμβάνοντας μέτρα και πρωτοβουλίες που συνδυάζουν την ανάπτυξη πράσινων μεταφορών, με την ψηφιοποίηση των μεταφορών και των logistics και την περιβαλλοντικά φιλική και καινοτόμο ανάπτυξη της οικονομίας των μεταφορών.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε:

«Οι δραστηριότητες στις οποίες εστιάζει το έργο TRANSFORMER είναι η καθαρή κινητικότητα στις δημόσιες μεταφορές και η καθαρή ενέργεια, οι καινοτόμες τεχνολογίες μέτρησης διοξειδίου του άνθρακα και μείωσης εκπομπών στη γεωργία και ο συνδυασμός τους με την κυκλική οικονομία και την αλυσίδα αξιών.

PreviousNext