Ο ΟΑΣΘ με οχήματα για ΑμΕΑ (+video)

Πέμ, 15/12/2022 - 14:38

Δύο επιπλέον ειδικά διασκευασμένα οχήματα, αποκλειστικά για τις μετακινήσεις των ατόμων με αναπηρίες, προστέθηκαν στον στόλο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, αναβαθμίζοντας το δωρεάν πρόγραμμα μετακίνησης τους, στο οποίο είναι εγγεγραμμένα περισσότερα από 800 άτομα.

Ο ΟΑΣΘ διαθέτει πλέον τρία ειδικά μίνι λεωφορεία και ένα εφεδρικό, πλήρως προσβάσιμα, με τα οποία μετακινούνται δωρεάν, κατόπιν ραντεβού, οι συμπολίτες μας με κάθε μορφής αναπηρία.

Τα οχήματα αυτά λειτουργούν στο πλαίσιο πρωτοποριακού προγράμματος του Οργανισμού, που «τρέχει» από το 2005 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 150.000 μετακινήσεις!

Η υπηρεσία προσφέρεται στους χρήστες πόρτα – πόρτα. Αρκεί ένα τηλεφώνημα από τον ενδιαφερόμενο, ο οποίος κλείνει ραντεβού ώστε να τον παραλάβει το ειδικό όχημα από συγκεκριμένο σημείο, συγκεκριμένη ώρα και να τον μεταφέρει στο ακριβές σημείο που επιθυμεί.

Σε όλα τα ειδικά οχήματα του ΟΑΣΘ υπάρχει συνοδός, ο οποίος μεριμνά για την ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση, καθώς και για την μετακίνηση των ανθρώπων με αναπηρίες με ευκολία, άνεση και ασφάλεια.

Η δωρεάν υπηρεσία παρέχεται ανελλιπώς, επτά ημέρες την εβδομάδα, από τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα.

Τα τηλέφωνα για πληροφορίες και ραντεβού είναι 2310-933930 και 2310-952638 και λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα, από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

 

Video URL