Τροχοί & TIR

Οδηγοί, Προσοχή τις επόμενες ώρες

Λόγω των έκτακτων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες -βράδυ Τρίτης 27/10/20 μέχρι Τετάρτη 28/10/20- οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς θα εκδη
Τρίτη 27/10/2020 - 12:42
Κοινοποίηση στα Social Media

Λόγω των έκτακτων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες -βράδυ Τρίτης 27/10/20 μέχρι Τετάρτη 28/10/20- οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, τοπικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη σε πολλές περιοχές, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν τη νύχτα, θα φτάσουν τα 7 μποφόρ με ισχυρότερες ριπές ανέμου που επηρεάζουν ιδιαίτερα την οδήγηση των συρμών.

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά προς τα δυτικά, που σημαίνει προσοχή όσοι θα κινηθούν τη νύχτα στην Ιόνια Οδό και στα δυτικά της Πελοποννήσου. Στη συνέχεια, τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη με διαφορετικές κατά περιοχή εντάσεις.

Ήδη η Νέα Οδός με ανακοίνωσή της "ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από το βράδυ της Τρίτης 27/10 και έως την Τετάρτη 28/10 προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν βαθμιαία τη Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και νότια τμήματα της Ηπείρου

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων.

Σε κάθε περίπτωση όμως και καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για σφοδρότατα φαινόμενα  συνιστούμε στους οδηγούς που πρέπει να ταξιδέψουν:

  • Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.(Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται  για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).

  • Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.

  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075"

Το έκτακτο δελτίο

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) της ΕΜΥ, προβλέπονται τα εξής:

Μεταβολή του καιρού από αργά το βράδυ της Τρίτης (27-10-20) και από τα δυτικά - νοτιοδυτικά. Κακοκαιρία θα επικρατήσει την Τετάρτη (28-10-20 ημέρα της Εθνικής Εορτής) στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Από αργά το βράδυ της Τρίτης (27-10-20) το Ιόνιο, κυρίως τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου και πιθανώς τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.

2. Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (28-10-20 Εθνική Εορτή) η Πελοπόννησος, η Κρήτη, βαθμιαία η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Από τις μεσημβρινές ώρες η Θεσσαλία, οι Σποράδες, τα νότια τμήματα της Ηπείρου και οι Κυκλάδες. Από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από τις βραδινές ώρες η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται, από το απόγευμα της Τετάρτης στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα της Πέμπτης (29-10-20) και στις υπόλοιπες περιοχές.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

PreviousNext