Τροχοί & TIR

Άνοιξε η κυκλοφορία στην περιοχή της Μάνδρας

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το νέο σύγχρονο οδικό τμήμα της Παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών, το οποίο αποκαθιστά την κυκλοφορία στην περιοχή της Μάνδρας, μετά τις σημαντικές καταστροφές που είχε υπο
Πέμπτη 29/10/2020 - 11:09
Κοινοποίηση στα Social Media
Γ. Πατούλης: «Αποδίδεται στους πολίτες της Δυτικής Αττικής ένα εμβληματικό έργο που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας αλλά και στην καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση της Μάνδρας που δοκιμάστηκε σκληρά»
Γ. Πατούλης: «Αποδίδεται στους πολίτες της Δυτικής Αττικής ένα εμβληματικό έργο που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας αλλά και στην καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση της Μάνδρας που δοκιμάστηκε σκληρά»

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το νέο σύγχρονο οδικό τμήμα της Παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών, το οποίο αποκαθιστά την κυκλοφορία στην περιοχή της Μάνδρας, μετά τις σημαντικές καταστροφές που είχε υποστεί ο αυτοκινητόδρομος από τις φονικές πλημμύρες του 2017.

Το έργο διακρίνεται σε δύο τμήματα. Στο πρώτο έγινε επισκευή βλαβών και βελτίωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθήνας – Θήβας Π.Ε.Ο.Α.Θ., σε μήκος περίπου 5 χλμ. από τον κόμβο της Π.Ε.Ο.Α.Θ. με την Αττική Οδό και στο δεύτερο πραγματοποιήθηκε αποκατάσταση των φθορών σε μήκος περίπου 3,5 km που υπέστη η Π.Ε.Ο.Α.Θ. μετά την καταστροφική πλημμύρα της 15ης Νοέμβρη του 2017, στη Δυτική Αττική. Επίσης, κατασκευάστηκε νέα χάραξη μήκους 1.600 μέτρων, με την οποία αποφεύγονται κατά το δυνατόν οι διασταυρώσεις της Π.Ε.Ο. με το ρέμα Σούρες, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά τη θεομηνία του 11/2017.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, «έχουν ήδη έχουν μελετηθεί και επόμενα τμήματα αυτού του έργου. Δημοπρατείται σύντομα το υπόλοιπο τμήμα μέχρι το 17ο χλμ. της Π.Ε.Ο.Α.Θ. και με την ολοκλήρωσή τους θα ενωθούν με αυτόν τον ήδη κατασκευασμένο οδικό άξονα, συνθέτοντας ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο για τη Δυτική Αττική».

Το όλο έργο, υπενθυμίζεται, ξεκίνησε να υλοποιείται επί διοικήσεως της πρώην Περιφερειάρχου Αττικής, κας Ρένας Δούρου, και ολοκληρώθηκε από την παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, η οποία έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα την επίσπευση των ρυθμών υλοποίησης του αυτοκινητοδρόμου, αναγνωρίζοντας τη σημασία για την ασφάλεια και τη θωράκιση της περιοχής.

PreviousNext