Τροχοί & TIR

ΟΦΑΕ κατά Σωματείου Αυτοκινητιστών: Απορρίφθηκε η αγωγή

Εκδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και απορρίφθηκε η αγωγή της Ο.Φ.Α.Ε κατά του Σωματείου Αυτοκινητιστών ΦΔΧ Διεθνών – Εθνικών Μεταφορών Νομού Αττικής. Η Ο.Φ.Α.Ε. ισχυρίστηκε στην αγωγ
Παρασκευή 11/11/2022 - 13:12
Κοινοποίηση στα Social Media
δικαστηριο

Εκδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και απορρίφθηκε η αγωγή της Ο.Φ.Α.Ε κατά του Σωματείου Αυτοκινητιστών ΦΔΧ Διεθνών – Εθνικών Μεταφορών Νομού Αττικής.



Η Ο.Φ.Α.Ε. ισχυρίστηκε στην αγωγή της ότι οι αρχαιρεσίες του Σωματείου στην 1/8/2020 πρέπει να ακυρωθούν επικαλούμενη μια σειρά τυπικών λόγων ότι δηλαδή η απόφαση σύγκλισης της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου είναι άκυρη, ότι η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής επίσης άκυρη κλπ.

Οι παραπάνω ισχυρισμοί δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο και η αγωγή της Ο.Φ.Α.Ε. κατά του Σωματείου απορρίφθηκε.



Καταδίκη για πλαστογραφία 



Αντίθετα με την παραπάνω αθώωση του Σωματείου Νομού Αττικής, υπενθυμίζουμε πως πριν από λίγες μέρες, το 3μελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για πλαστογραφία ένα μέλος του Σωματείου Αυτοκινητιστών ΦΔΧ Θεσσαλονίκης.

Ο αυτοκινητιστής, ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής, παρουσίασε τη λίστα των ψηφίσαντων με τις υπογραφές 146 αυτοκινητιστών από τις οποίες όμως οι 70 κρίθηκαν πλαστές βάσει γραφολογικής έκθεσης.

Όμως με τον πλαστό αυτό αριθμό των ψηφισάντων εκλέχθηκαν πολλαπλάσιοι αντιπρόσωποι του Σωματείου της Θεσσαλονίκης για την Γενική Συνέλευση της Ο.Φ.Α.Ε η οποία εκλέγει κατόπιν τον πρόεδρο του ΔΣ, τον Γενικό Γραμματέα και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, καθορίζει τις αποζημιώσεις που θα λαμβάνουν κλπ.

 

PreviousNext