Τροχοί & TIR

Οι καθυστερήσεις στις συνοριακές διελεύσεις προς Δυτικά Βαλκάνια

Την ανάγκη να μειωθούν οι καθυστερήσεις στα διασυνοριακά σημεία διέλευσης με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, κ. Γιάννης Ξιφαράς, στο πλαίσιο της παρουσί
Τετάρτη 13/12/2023 - 10:20
Κοινοποίηση στα Social Media

Την ανάγκη να μειωθούν οι καθυστερήσεις στα διασυνοριακά σημεία διέλευσης με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, κ. Γιάννης Ξιφαράς, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Υπουργική Συνάντηση Κοινότητας Μεταφορών Δυτικών Βαλκανίων.

Ο κ. Ξιφαράς τόνισε ότι η διευκόλυνση των μεταφορών μεταξύ Ελλάδας και Δυτικών Βαλκανίων συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ευημερία της ευρύτερης περιοχής «και γι’ αυτό δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη διεύρυνση της συνεργασίας τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και υπηρεσιών».

Μιλώντας, κατόπιν, για τη σιδηροδρομική σύνδεση, χαρακτήρισε ως «στρατηγικής σημασίας» την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού άξονα «Πειραιάς/Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Σκόπια», καθώς η εν λόγω σιδηροδρομική σύνδεση αναμένεται να εξυπηρετήσει σημαντικό όγκο εμπορευματικών ροών και να ενισχύσει ουσιαστικά τη βιώσιμη κινητικότητα και ανάπτυξη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

PreviousNext