Τροχοί & TIR

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση εργασιών στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

Χωρίς ανησυχητικά ευρήματα στο σύνολο των τενόντων της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επιθεώρησης με καταστροφικούς ελέγχους στα σημεία επαφής του καταστρώματος με τις απολήξεις τω
Δευτέρα 24/04/2023 - 12:11
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Φωτό: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Χωρίς ανησυχητικά ευρήματα στο σύνολο των τενόντων της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επιθεώρησης με καταστροφικούς ελέγχους στα σημεία επαφής του καταστρώματος με τις απολήξεις των προβόλων της γέφυρας (αρθρώσεις Γκέρμπερ).

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας κ. Παναγιώτης Πανέτσος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιο Κασαπίδη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον χώρο εργασίας στη γέφυρα.

Σε συνεργασία με τους μηχανικούς της ΔΤΥ έδρας της Περιφέρειας, τόσο ο κ. Πανέτσος όσο και ο καθηγητής κ. Κατάκαλος, επέβλεπαν τις εργασίες επιθεώρησης των τενόντων στο ευαίσθητο σημείο της γέφυρας, σύμφωνα πάντα με τον αρχικό σχεδιασμό για την αποκατάσταση των προβλημάτων καθώς εντοπίζονται τελικά σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Όπως επεσήμαναν, κάποιες άλλες μικρότερες ρωγμές που εντοπίστηκαν στα σημεία αυτά, δεν εμπνέουν καμία ανησυχία, ούτε και μικροφθορές στον οπλισμό προβληματίζουν για τη στατικότητα της γέφυρας.

Φωτό: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Φωτό: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ήδη έχουν επισκευαστεί τα σημεία αποκάλυψης των τενόντων και επίκειται το ίδιο και στα σημεία με τις μικρότερες ρωγμές.

Τέλος, με την ολοκλήρωση και των επιθεωρήσεων με καταστροφικούς ελέγχους λαμβάνονται υπόψιν τυχόν επισημάνσεις για την ολοκλήρωση και της μελέτης επισκευής της σοβαρής ζημιάς στον Μ6 2 πρόβολο της γέφυρας.

PreviousNext