Το μέτρο εισόδου από τη μπροστινή πόρτα των λεωφορείων που εφαρμόζεται με απόφαση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου σε λεωφορειακές γραμμές της Θεσσαλονίκης από τον Οκτώβριο του 2024, συνεχίζει να αποδίδει θετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στην αύξηση των επικυρώσεων εισιτηρίων τόσο στις αστικές όσο και σε περιαστικές λεωφορειακές γραμμές.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο ΟΣΕΘ για τον μήνα Φεβρουάριο, η αύξηση στις επικυρώσεις εισιτηρίων σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024, καταγράφεται στο 32% για τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και αφορά σε 237.456 επικυρώσεις, ενώ στα λεωφορεία της ΚΤΕΛ Α.Ε. οι επικυρώσεις αυξήθηκαν κατά 34% και αφορούν σε συνολικά 65.463.
Τα δεδομένα για τον μήνα Φεβρουάριο, προέρχονται πλέον από δύο βάσεις δεδομένων. Η πρώτη βάση δεδομένων αφορά στην παλιά τηλεματική και η δεύτερη στα δεδομένα που δίνει η πλατφόρμα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.
Στα στοιχεία που προέρχονται από την καταγραφή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου καταγράφονται και οι επικυρώσεις καρτών κατά την επιβίβαση.
