Τροχοί & TIR

ΟΣΕΘ: Ενίσχυση αστικής συγκοινωνίας λόγω εργασιών FlyOver

Τροποποιήθηκε η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής Νο 45Υ «ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Α.Σ. ΙΚΕΑ».
Δευτέρα 05/02/2024 - 10:27
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: ΟΣΕΘ
Φωτό: ΟΣΕΘ

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) ενισχύει την εξυπηρέτηση με αστική συγκοινωνία στη Δυτική Είσοδο της Θεσσαλονίκης. Τροποποιήθηκε η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής Νο 45Υ «ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Α.Σ. ΙΚΕΑ» για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης πολλών χρήσεων της ευρύτερης περιοχής των πρώην εγκαταστάσεων της ζυθοποιίας ΦΙΞ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και λοιπών αναπτυσσόμενων ζωνών της περιοχής του Λιμένα.

Ειδικότερα, η νέα λεωφορειακή γραμμή κατά τη μετάβαση και την επιστροφή της θα διέρχεται από την οδό 26ης Οκτωβρίου και θα πραγματοποιεί τις στάσεις:

ΟΣΕΘ
ΟΣΕΘ

Επισημαίνεται ότι η νεότερη ενημέρωση για τη γραμμή Νο 45Υ «ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Α.Σ. ΙΚΕΑ», κατά τη διάρκεια των έργων αποχέτευσης της ΕΥΑΘ στην οδό Ίωνος Δραγούμη (κέντρο της πόλης), είναι ότι κατά τη μετάβασή της θα ακολουθεί τη διαδρομή: ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 26ης Οκτωβρίου – Εγνατία – Δωδεκανήσου – Σαλαμίνος – Ναυάρχου Κουντουριώτου – Ελ. Βενιζέλου Μητροπόλεως – υφιστάμενη διαδρομή, με την παράλληλη ένταξη των στάσεων «Φράγκων» και «Λιμάνι» στο πρόγραμμα λειτουργίας της σύμφωνα με πρόσφατες αποφάσεις του ΟΣΕΘ.

«Εκτιμούμε ότι με την τροποποίηση της διαδρομής και τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της θα βελτιωθούν οι καθημερινές μετακινήσεις του επιβατικού κοινού και πολλών εργαζομένων της πόλης, κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου «FlyOver», ζήτημα που αποτελεί έναν βασικό στόχο μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας.

PreviousNext