Τροχοί & TIR

ΟΣΕΘ: Οι λεωφορειακές γραμμές του δήμου Νεάπολης Συκεών

Προτείνεται να τροποποιηθεί η πορεία της λεωφορειακής γραμμής 57 (Αριστοτέλους – Ασβεστοχώρι-Διασταύρωση Χορτιάτη).
Τρίτη 01/10/2024 - 13:39
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: ΟΣΕΘ
φωτό: ΟΣΕΘ

Στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Νεάπολης Συκεών παραβρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας και αρμόδια στελέχη του Οργανισμού που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της αναδιάρθρωσης των λεωφορειακών γραμμών και του συγκοινωνιακού χάρτη της Θεσσαλονίκης.

Σε μια παραγωγική συζήτηση που έλαβε χώρα ανάμεσα στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕΘ Γιάννη Τόσκα και τους δημοτικούς συμβούλους, παρουσία του Δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, δόθηκε έμφαση στην κυκλοφορία των λεωφορειακών γραμμών εξυπηρέτησης της περιοχής.

Ο κ. Τόσκας ενημέρωσε το σώμα του δημοτικού Συμβουλίου ότι, μαζί με τις  βελτιώσεις που προωθούνται με σκοπό τη συχνότερη κυκλοφορία των λεωφορείων, προτείνεται να τροποποιηθεί η πορεία της λεωφορειακής γραμμής 57 (Αριστοτέλους – Ασβεστοχώρι-Διασταύρωση Χορτιάτη) που εξυπηρετεί και το Νοσοκομείο Παπανικολάου, με 187 δρομολόγια ημερησίως και σχεδιάζεται να καταλήγει στον σταθμό μετεπιβίβασης του ΝΣΣ.

Για τις υπόλοιπες λεωφορειακές γραμμές εμβέλειας του δήμου, όπως προέκυψε από τη διαβούλευση του ΟΣΕΘ με τους δήμους σε προγενέστερο χρόνο, κρίθηκε ότι δεν απαιτούνται σημαντικές αλλαγές.

Η συζήτηση που ακολούθησε αφορούσε στην προσπάθεια που γίνεται από τον ΟΣΕΘ για συνδυαστική λειτουργία λεωφορείων και μετρό, το ηλεκτρονικό κόμιστρο, τη χρήση και τις υποδομές των τερματικών χώρων, την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών από περιοχές του δήμου με καλύτερες συχνότητες γραμμών και την προσπάθεια για μείωση της εισιτηριοδιαφυγής με το μέτρο εισόδου από τη μπροστινή πόρτα, το οποίο σε δεύτερο χρόνο θα επεκταθεί και σε άλλες λεωφορειακές γραμμές.

PreviousNext