Τροχοί & TIR

Παρατάσεις αδειών οδήγησης και πιστοποιητικών ΠΕΙ

Στο πλαίσιο της λήψης έκτακτων μέτρων λόγω της εμφάνισης του COVID-19 και της ανάγκης για αποσυμφόρηση των Υπηρεσιών Μεταφορών & Επικοινωνιών ανά την επικράτεια από προσέλευση κοινού, το υπ. Υπο
Τρίτη 17/03/2020 - 11:16
Κοινοποίηση στα Social Media

Στο πλαίσιο της λήψης έκτακτων μέτρων λόγω της εμφάνισης του COVID-19 και της ανάγκης για αποσυμφόρηση των Υπηρεσιών Μεταφορών & Επικοινωνιών ανά την επικράτεια από προσέλευση κοινού, το υπ. Υποδομών και Μεταφορών εφαρμόζει κατεπειγόντως τα ακόλουθα:

1. Παρατείνεται αυτοδικαίως έως και την 30η Απριλίου 2020 η ισχύς των αδειών οδήγησης και των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) που λήγουν έως την 30η Απριλίου 2020.

Η ως άνω παράταση χορηγείται για οδήγηση αποκλειστικά και μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας.

2. Έως και την 30η Απριλίου 2020, δεν επιτρέπεται στους πολίτες να προσέρχονται στις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών, καθώς και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) της χώρας για την υποβολή αίτησης ανανέωσης άδειας οδήγησης ή Π.Ε.Ι.

Από την ανωτέρω απαγόρευση εξαιρούνται οι ενδιαφερόμενοι για υποβολή αίτησης, οι οποίοι πρόκειται να ταξιδέψουν με το όχημά τους για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό:

  • Ανανέωσης άδειας οδήγησης των κατηγοριών C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D & DE που λήγει έως την προαναφερθείσα ημερομηνία

  • Ανανέωσης Π.Ε.Ι. που λήγει έως την προαναφερθείσα ημερομηνία μέσω παρακολούθησης προγράμματος περιοδικής κατάρτισης ή και αρχικής χορήγησης Π.Ε.Ι. μέσω παρακολούθησης προγράμματος περιοδικής κατάρτισης, εφόσον πρόκειται για οδηγούς που απαλλάσσονταν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την υποχρέωση κατοχής Π.Ε.Ι.

Για την επίτευξη τούτου, προγράμματα περιοδικής κατάρτισης στις Σχολές/ Κέντρα Π.Ε.Ι. κατά την υπόψη χρονική περίοδο για τη χορήγηση βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης δύνανται να διενεργούνται μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η αναλογούσα επιφάνεια σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας αυξάνεται, ώστε να ικανοποιεί τη σχέση 4,0 m2 /εκπαιδευόμενο, με ευθύνη του ιδιοκτήτη της Σχολής/ Κέντρου.

PreviousNext