Τροχοί & TIR

Παρατείνεται μέχρι αύριο (16/11) ο αποκλεισμός της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς. Ελεύθερα τα διόδια Πυργετού

Παρατείνεται μέχρι αύριο (16/11) με απόφαση της Αστυνομίας Λάρισας ο αποκλεισμός της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών, από τη Χ.Θ. 5+800 (είσοδος Κοιλάδας Τεμπών,
Τετάρτη 15/11/2023 - 15:04
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Παρατείνεται μέχρι αύριο (16/11) με απόφαση της Αστυνομίας Λάρισας ο αποκλεισμός της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών, από τη Χ.Θ. 5+800 (είσοδος Κοιλάδας Τεμπών, νότιο στόμιο Σήραγγας Τ2- Ι/Κ Αμπελακίων) έως τη Χ.Θ. 11+800 (Ισόπεδος Κόμβος Ομολίου) εντός ΚΕΠ, με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις της οδού, για την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής δικτύου Μέσης Τάσης από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. 

Η αποκλειόμενη κυκλοφορία θα εξυπηρετείται μέσω του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου από τον Α/Κ Ευαγγελισμού (Χ.Θ. 377+176) έως τον Η-Α/Κ (χ.θ. 391+108) στον οποίο περιλαμβάνονται οι Σήραγγες Τεμπών Τ1 και Τ2.

Λόγω του ότι η κοιλάδα των Τεμπών αποτελεί τμήμα της εναλλακτικής διαδρομής του τμήματος του αυτοκινητόδρομου από τον Α/Κ Ευαγγελισμού (Χ.Θ. 377+176) έως τον Α/Κ Πλαταμώνα (Χ.Θ. 400+815), ο Ανάδοχος της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. οφείλει κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, να είναι σε ετοιμότητα ώστε εφόσον απαιτηθεί να μπορεί να αποδοθεί προς χρήση η λωρίδα κυκλοφορίας της κατεύθυνση προς Λεπτοκαρυά/Θεσσαλονίκη κατά μήκος όλου του αποκλεισμένου τμήματος εντός χρονικού διαστήματος που δεν θα υπερβαίνει τα τριάντα λεπτά (30΄), τοποθετώντας την κατάλληλη σήμανση και ο,τιδήποτε απαιτείται για την ασφάλιση της ζώνης έργων. 

Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του αποκλεισμού της Κοιλάδας των Τεμπών, ο Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Πυργετού επί της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, θα βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής είσπραξης διοδίων, ενώ θα ενεργοποιηθούν και οι κάρτες που έχουν χορηγηθεί στους κατοίκους του Δήμου Τεμπών, για τη δωρεάν διέλευσή τους από τους Πλευρικούς Σταθμούς Διοδίων Ευαγγελισμού. 

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι μακράς διάρκειας, θα ισχύουν καθ’ όλο το 24ωρο.

PreviousNext