Τροχοί & TIR

Θετική εξέλιξη για τον τερματικό σταθμό στη Νέα Ελβετία Θεσσαλονίκης

Αδειοδοτήθηκε περιβαλλοντικά ο πολυτροπικός σταθμός μετεπιβίβασης του ΟΣΕΘ στη Νέα Ελβετία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τροποποιήθηκε
Τετάρτη 15/11/2023 - 14:46
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: ΟΣΕΘ
Φωτό: ΟΣΕΘ

Αδειοδοτήθηκε περιβαλλοντικά ο πολυτροπικός σταθμός μετεπιβίβασης του ΟΣΕΘ στη Νέα Ελβετία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τροποποιήθηκε η παλαιότερη Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: «Βασική Γραμμή ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης» για την ενσωμάτωση του Σταθμού Μετεπιβίβασης των Μέσων Μαζικής Μετακίνησης που οργάνωσε και μελέτησε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), μαζί με όλες τις οδικές προσβάσεις και συνδέσεις.

Οι φορείς της Θεσσαλονίκης γνωμοδότησαν θετικά και δημιουργείται, με τον σχεδιασμό αυτόν, ένας σύγχρονος σταθμός συνδεδεμένος με τον περιβαλλοντικά ήδη αδειοδοτημένο σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης «Νέα Ελβετία». Το έργο προσαρμόζεται σε σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις και ανάγκες βιώσιμης μετακίνησης.

Σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας, ανέφερε ότι «με την έκδοση των Περιβαλλοντικών Όρων που αφορούν στον σταθμό μετεπιβίβασης αστικής συγκοινωνίας, την υλοποίησή του αλλά και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στη Νέα Ελβετία στους προσεχείς μήνες, αφαιρούμε άλλο ένα εμπόδιο στον δρόμο για την κατασκευή ενός σημαντικού έργου και την απόδοση στην κοινωνία, αναβαθμίζοντας γενικότερα τη νοτιοανατολική περιοχή της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο που καθορίζεται από τους κανόνες και τις απαιτήσεις της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και των αναγκών ποιοτικής μετακίνησης των πολιτών».

PreviousNext