Τροχοί & TIR

Παρατείνεται μόνο η χρήση CB radio στη Γερμανία

Η Γερμανική Ομοσπονδία Μεταφορών (BGL) ανακοίνωσε πως οι οδηγοί φορτηγών θα μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν χρήση του CB μέχρι 30 Ιουνίου του 2021. Αυτή η παράταση δόθηκε μετά την απόφαση του Ομοσπο
Δευτέρα 16/11/2020 - 12:52
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Γερμανική Ομοσπονδία Μεταφορών (BGL) ανακοίνωσε πως οι οδηγοί φορτηγών θα μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν χρήση του CB μέχρι 30 Ιουνίου του 2021.

Αυτή η παράταση δόθηκε μετά την απόφαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (Bundestat), το οποίο είναι υπεύθυνο για τις τροποποιήσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στους Αυτοκινητόδρομους.

Εδώ να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε πως σε όλη τη γερμανική επικράτεια έχει ήδη απαγορευτεί (από το τέλος του 2017) η χρήση συσκευώ, όπως είναι τα κινητά, τα smartphones, τα MP3 players, τα tablets, τα laptops κ.α.

Ειδικά για τα CB radio είχε δοθεί μια πρώτη παράταση στη χρήση τους και λόγω των δυναμικών αντιδράσεων των σωματείων των αυτοκινητιστών αποφασίσθηκε αυτή η δεύτερη παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2021.

Υπέρ της παράτασης συνετέλεσε και το γεγονός ότι τα σύγχρονα CB έχουν και δυνατότητα λειτουργίας hands-free.

Είναι γεγονός πως η επικοινωνία μεταξύ των οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων για αρκετές δεκαετίες γίνονταν με τα CB και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο συγκεκριμένος ασύρματος αποτελούσε τον πλέον δημοφιλή εξοπλισμό καμπίνας.

Οι παλιοί αυτοκινητιστές, στην προ κινητών εποχή, ένιωθαν ταξιδεύοντας μια επιπλέον ασφάλεια, αφού με το CB επικοινωνούσαν με τον πλησιέστερο συνάδελφο σε περίπτωση εμφάνισης κάποιου προβλήματος ή κινδύνου.

PreviousNext