Τροχοί & TIR

Πάτρα - Πύργος ξεκινά το 2022

Στον οδικό άξονα Πάτρα - Πύργος αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και εκτίμησε ότι το έργο θα ξεκινήσει το 2022 και το πρώτο τ
Παρασκευή 01/10/2021 - 14:02
Κοινοποίηση στα Social Media

Στον οδικό άξονα Πάτρα - Πύργος αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και εκτίμησε ότι το έργο θα ξεκινήσει το 2022 και το πρώτο τμήμα του δρόμου, το κομμάτι Αχαΐα - Πύργος, θα έχει παραδοθεί τέλη του 2023 και το υπόλοιπο αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2024.

Ταυτόχρονα, τόνισε, προχωρούν και οι διαδικασίες για τα έργα οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο δρόμο, τα οποία αναμένεται να τελειώσουν το 2022.

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε, επίσης, πως η σημερινή Κυβέρνηση έβαλε ένα τέλος στο αδιέξοδο της κατάτμησης του Πάτρα - Πύργος σε οκτώ κομμάτια από το ΣΥΡΙΖΑ και επέλεξε επανένταξη του Πάτρα - Πύργος στη Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού ως τη βέλτιστη και ταχύτερη λύση υλοποίησης του πολύπαθου αυτού έργου. Και έλαβε τη σύμφωνη γνώμη της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα δικαίου δημοσίων συμβάσεων (Procurement).

Ξεπουλήθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με αφορμή άλλη επίκαιρη ερώτηση για το σιδηροδρομικό δίκτυο και δρομολόγια στη Φθιώτιδα, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε έναντι πινακίου φακής από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή Κυβέρνηση επιχειρεί να λύσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Αναφέρθηκε στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας 10+5 ετών με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και σημείωσε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά ο ιδιώτης πρέπει όταν παίρνει χρήματα για να κάνει δρομολόγια στις άγονες γραμμές, να τηρεί τις δεσμεύσεις του.

«Χαρίσατε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δεν είχατε και το μηχανισμό για να ελέγχετε εάν εκτελεί δρομολόγια στις άγονες γραμμές, για τα οποία παίρνει λεφτά κάθε χρόνο. Οι προκάτοχοί μου υπέγραφαν χαρτιά, ότι έχουν εκτελεστεί τα δρομολόγια, επειδή έτσι τους είπαν, σχολίασε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: Αυτό το αστειάκι και αυτό το έγκλημα σήμερα τελειώνει. Διότι έχουμε καταλήξει με την Trenitalia σε ένα συγκεκριμένο πλάνο: Ναι κύριοι, θα παίρνετε τα 50 εκ. τον χρόνο για 10+5 χρόνια, όμως είστε υποχρεωμένοι να εκτελείτε τα δρομολόγια».

PreviousNext